SAĞLıK Haber Girişi : 13 Mart 2020 19:56

Sağlık Bakanı Açıkladı Türkiyede Koronavirüs Vaka Sayısı Beşe Yükseldi

Sağlık Bakanı Açıkladı Türkiyede Koronavirüs Vaka Sayısı Beşe Yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de şuana kadar tespit edilen Koronavirüs vaka sayısının beş olduğunu söyledi.
Kars Güncel- Dün 5 saat süren toplantı yaptık. Bu kapsamı geniş tutulmuş toplantı oldu. Tedbirler noktasında ileriye yönelik pek çok tedbir alındı. 

Alınan tedbirler kapsamında; 
Hastanelere Mesai Saatleri İçerisinde Ziyaretçi Kabul Edilmeyecek, Yaşlı vatandaşlardan ilaçlarını raporla alan hastalarımızın raporları hastaneye tekrar başvuru yapmadan tekrar yenilenecek, kamu çalışanlarından kronik hastalığı olan kolaylıkla izne ayrılabilecek, Mart Nisan aylarındaki bilimsel açık kapalı toplantılar geçici olarak erteleniyor.

Vatandaşların hastalıkla ilgili kolaylıkla arayabilecekleri Korona Danışma Hattı olarak 184 nolu telefonu hizmete sunarak arandığında ateşi olup olmadığı gibi şikayetler değerlendirilerek tereddüt anında başvurmayarak enfeksiyonun yayılmasını engellemeye çalışacağız.

Yurt dışından gelen kamu görevlilerinin gün izinli sayılacağı  yönünde bir karar çıkmış oldu. Vatandaşlarımızın yurt dışına çıkmamalarını yurt dışında olanların ise dönmek için ısrarcı olmalarını yanlış buluyoruz. Bulundukları yerde kendilerini izole ederek geçirmelerini ifade ediyoruz.

Türkiye'de Vaka Sayısı  Oldu
Vaka sayıları konusunda; Yurt dışı temaslı ilk vakanın ardından önemli tedbirler aldık.İlk iki vakamızın belli bir odağa bağlı olduğunu söylemiştim. Aynı temas çevresi aynı aile içerisinden  yeni tanı daha koyduğumuz söylemek isterim. Tanımlı çevre içerisinde olan bu beş vaka tamamen bağlantılı. Beş vakayla ilgili bu somut bilginin ardından DSÖ son açıklamasında bu dönemde ülkeye yayıldığını duyurarak küresel tehdit olduğunu lan etti." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.