SAĞLıK Düzenleme Tarihi : 11 Ağustos 2020 17:47 Haber Girişi : 11 Ağustos 2020 17:49

Rusya Koronavirüs Aşısını Bulduğunu Duyurdu

Rusya Koronavirüs Aşısını Bulduğunu Duyurdu
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüs salgınına karşı ilk aşıyı onayladıklarını duyurdu. Putin, kızının aşı olduğunu söyledi.

Dünya genelinde koronavirüs salgınına karşı aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken, bu konuda ilk haber Rusya'dan geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet yetkilileriyle düzenlediği toplantıda, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıkladı.

İLK KORONA AŞISINA ONAY
Putin, "Bildiğim kadarıyla bu sabah dünyada ilk defa koronavirüs enfeksiyonuna karşı bir aşı tescil edildi. Aşı üzerinde çalışan herkese teşekkür ederim - bu tüm dünya için çok önemli bir an." dedi.

Putin, ülkesinin Sağlık Bakanlığı'nın, dünyanın ilk koronavirüs aşısını onayladığını bildirdi. Daha önce Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, aşının klinik denemelerinin bittiğini belirtmişti.

"İSTİKRARLI BAĞIŞIKLIK OLUŞTURUYOR"
Söz konusu aşı, Moskova merkezli Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirildi ve Rusya Sağlık Bakanlığı aşıya yeşil ışık yaktı.

Aşının oldukça etkili çalıştığını aktaran Putin, "İstikrarlı bir bağışıklık oluşturuyor. Gerekli tüm denetimlerden geçtiğini tekrar ediyorum." ifadelerini kullandı.

1  MİLYAR AŞI TALEBİ

Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen Rus aşısına yurt dışında büyük ilgi olduğunu belirten Dmitriev, "20 ülkeden 1 milyar aşı dozu için ön talepler aldık." bilgisini paylaştı.

"Beş ülkedeki yabancı ortaklarımızla birlikte 500 milyonun üzerinde aşı dozunun üretimini sağlamaya hazırız." diyen Dmitriev, üretim kapasitelerini daha da artırmayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak: Ensonhaber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.