KARS Haber Girişi : 27 Nisan 2017 15:56

Osmanlı Mahallesi'nde Kamulaştırma Olay Oldu

Osmanlı Mahallesi'nde Kamulaştırma Olay Oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatı, Vali Rahmi Doğan'ın gayretli çalışmalarıyla yeniden kurulması planlanan Osmanlı Mahallesi'nde yıkım işlerinin ardından düzenleme çalışmalarına hız verildi.
Kars Güncel-Kamulaştırma esnasında bir sıkıntı yaşamadıklarını da aktaran Vali Doğan şöyle konuştu:

"Asıl bu hale gelmesi zordu. Biliyorsunuz her yerde kamulaştırma yapılıyor ve bu kamulaştırmalarda ciddi sorunlar çıkıyor. Kendini yakan insanlar, evden çıkmayan insanlar gördük. Biz burada 130 tane evi kamulaştırma yaptık ve hiç kimseyle sorun yaşamadık. Herkes bizim dediğimiz süre içerisinde evlerini boşalttılar ve gittiler biz de çok hızlı bir şekilde 10 günlük süre içerisinde burasını bu hale getirdik. Ben ilk sorduğunda iki ayda bu hale getirirsiniz demişlerdi, iki ayda ancak yıkarsınız demişlerdi ama ben 10 günde yıktım ve burası tertemiz oldu. Gördüğünüz gibi aksatmadan da çalışmayı sürdürüyoruz. Bir taraftan da çevre düzenlemesi çalışmalarını yapıyoruz. Kars böylelikle hareketlendi. Kars şantiyeye dönecek demiştik o da oldu. Sayın bakanımızın da yapmış olduğu yatırımlarla Kars gerçekten şantiye olacak. Çok güzel çalışmalar yapılıyor her tarafta. Gördüğünüz gibi iş makinaları çalışıyor. Hiç kimsenin şu anda bizden alacağı yoktur. Sadece bazı yerlere itirazlarımız olacak bilirkişilerin fazla belirlediğini düşündüğümüz yerlerle ilgili mahkemeye dava açacağız. Onun dışında hiç kimsenin şu anda bizden alacağı yoktur."

TAYİN KARŞILIĞINDA EVLERİ BOŞALTILDI

Kamulaştırma yapılan bölgede iki kişinin evlerini boşaltmak istemediklerini ve onları da ilginç bir yöntemle ikna ettiklerini ifade eden Vali Doğan, "Burada enteresan bir olay da yaşandı. Hamamların civarındaki bir hanede iki vatandaş çıkmıyordu. Evlerini terk etmek istemediler. En son oturduk ve konuştuk, pazarlık yaptık. 'Tayinimizi Yalova'ya yaptırırsanız gideriz' dediler. Birini Milli Eğitimde biri de sağlık Müdürlüğü'nde çalışıyordu. İkisinin de tayinini bir gün içinde yaptırdık ve evlerini boşaltıp gittiler, Yalova'ya yerleştiler. O sorunu da çözmüş olduk. Şu anda hiçbir sorunumuz yoktur. Sadece kuruldan kararlar geçtikten sonra hemen ihalelerini yapacağız. Projelerimiz hazır, ihalelerini yaptıktan sonra çalışmaya başlayacağız. Bu sene içerisinde Osmanlı Mahallesi'ndeki konutların kaba inşaattı bitmiş olacak." dedi.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı/ Bedir Altunok


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.