KARS Haber Girişi : 13 Haziran 2017 16:18

Osmanlı Mahallesi Yapılıyor Ama; Kafamızda Deli Sorular!

Osmanlı Mahallesi Yapılıyor Ama; Kafamızda Deli Sorular!
Osmanlı mahallesinde yıkım başladı bitti ama şu ana kadar ne bir çalışma nede bir yapım işi olmaması kamuoyunda akıllara karışıklık yarattı.
Kars Güncel (Kars Olay - ÖZEL HABER)-Kamuoyu şu soruları sormaya başladı bile şimdiden!

                
1-Acele kamulaştırma kararıyla hak sahiplerini alelacele çıkartıldı. Peki devlet yaklaşık 400 aileyi içinde bulunduran hak sahiplerini memnun edebildi mi? 
 

2-Kars eski Valisi Günay Özdemir'in çizdiği projede Osmanlı mahallesinde sosyal tesitler, dükkanlar vesaire yapılar vardı! Bugün uygulanacak projede neden bu yapılara yer verilmek yerine tripleks tipinde villa yapımı uygulanıyor? Bu yapılar sade bir vatandaşı Osmanlı Mahallesi'nden uzaklaştırmayacak mı sizce de? Bu lüks yapılar kimlere ne kadara satılacak? Ya da başka bir deyimle Osmanlı Mahallesi Kars'ın Zenginlerine mi inşa ediliyor?


3-Osmanlı Mahallesi adından da anlaşılacağı üzere herkese açık bir mahalle olmalı. Herkesin giremeyeceği bir mahalle değil! Ki zaten Kars'ın tüm ihtişamıyla gözlere hitap eden kalesinin yanı başında yer alacak bu güzelliğin herkese hitap etmesi gerekmiyor mu? Yoksa bir zamanlar Kars Kalesi'nde uygulanan giriş ücretleri mahalleden mi toplanmaya başlanacak? 


4-Kamuoyu; 'Villalar satılıp, kapısına bekçi dikilecek, Osmanlı mahallesi zenginlerin olacak' diye şimdiden kendi arasında konuşuyor! Devletimizin el atarak o bölgedeki kirli görüntülerin ortadan kaldırılması herkesin takdirini kazanmış olsa da, bu tür soru işaretlerini beraberinde getirmesi her şeyden önce mahallenin ismini aldığı "Osmanlı" ismine yakışmıyor! 


5-Öte yandan o mevkide Şehit Öğretmene ait cadde sokak ismi vardı! O isim yeniden verilecek mi? Bakalım Kars Osmanlı'yı nasıl tanımış, ya da bundan sonra nasıl tanıyacak!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.