EĞITIM Haber Girişi : 03 Eylül 2016 19:11

Orhan Gazi Temel Lisesi Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazırlanıyor

Orhan Gazi Temel Lisesi Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazırlanıyor
FETÖ ile Bağlantısı Olmadığı Belirlenen Özel Orhangazi Temel Lisesi Yeniden Açıldı
Kars Güncel-Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılmasına karar verilen Özel Orhangazi Temel Lisesi'nin, örgütle bağlantısının bulunmadığının tespit edilmesi üzerine karar iptal edildi.

Kars'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütle bağlantısı bulunduğu belirtilen 2 özel okul kapatıldı. Kapatılan okullar arasından Kars Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün incelemelerin yapılmasının ardından örgüt ile bir bağlantısı olmayan Özel Orhangazi Temel Lisesi yeniden açıldı.

Kapısında mühür bulunan Özel Orhangazi Temel Lisesi, bugün Kars Defterdarlığından görevli bir memur tarafından mühür kırılarak yeniden hizmete açıldı. Kararın ardından açıklama yapan Okulun Müdürü Mahir Gündoğdu, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası kendilerinin de mağdur olduğunu söyledi. Milli birlik ve beraberliğimize, demokrasimize, yüce devletimize sonuna kadar bağlı olan, ilim ve irfan yuvası kurumumuzda da inceleme ve araştırma yapıldığını dile getiren Gündoğdu, "Bu inceleme ve araştırma sonrası kurumumuzun yaşanan hain girişimin mensuplarıyla hiçbir biçimde en küçük bir bağının, ilişkisinin olmadığı görülmüştür. Özel Orhangazi Temel Lisesi devleti, milleti, velileri, öğrencileri ve çalışanlarından aldığı güçle ülkemizi dünya medeniyet klasmanında en üst noktalara götürme ideali yolunda çok daha güçlü adımlarla yürümeye devam edecektir. Sehven kapatılan okulumuz bugün (02.09.2016 tarihinde) yeniden açıldı. Defterdarlıktan gelen yetkili bir arkadaş tarafından okulumuz üzerinde bulunan mühür kırılarak, okulumuz 2016-2017 eğitim öğretim yılına girdi." dedi.

Gündoğdu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Okulumuzun kapanma döneminde yaşadığımız bu zor günlerde öğrencilerimiz ve velilerimizin büyük desteklerini görerek her zaman yanımızda oldular. Ayrıca okulumuzun sehven kapatılarak bu yanlışlığın düzeltilmesinde ilk günden itibaren büyük emeği geçen başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan'a, Valimiz Rahmi Doğan'a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Gökhan Altun'a, İl Emniyet Müdürümüz Faruk Karaduman'a, AK Parti İl Başkanımız Adem Çalkın'a, İl Genel Meclis Başkanımız Necati Dallı olmak üzere tüm yetkililere ve bize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Ciddi anlamda zor günler geçirdiğini de söyleyen Gündoğdu, "Bu çalışmalar kurunun yanında yaşın da yanmayacağı söyleminin gerçek hayatta da göstergesi olduğunu gördük. Bu 1,5 aylık kapanma dönemimizde gerek kayıt aşamasında gerekse teşvik aşamasından dolayı ciddi bir mağduriyet yaşadık. Bu mağduriyeti de hep birlikte aşacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz." ifadesini kullandı.

feto-ile-baglantisi-olmadigi-belirlenen-orhangazi-temel-lisesi-yeniden-acildi!-(1).jpgfeto-ile-baglantisi-olmadigi-belirlenen-orhangazi-temel-lisesi-yeniden-acildi!-(5).jpgfeto-ile-baglantisi-olmadigi-belirlenen-orhangazi-temel-lisesi-yeniden-acildi!-(6).jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.