EĞITIM Düzenleme Tarihi : 12 Ağustos 2020 21:49 Haber Girişi : 12 Ağustos 2020 22:00

Milli Eğitim Bakanı Okulların Açılacağı Tarihi Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Okulların Açılacağı Tarihi Açıkladı
Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Ağustos tarihi itibariyle uzaktan eğitime, 21 Eylül'de ise normal eğitim dönemine başlanılacağını duyurdu.

Kars Güncel- Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen eğitim öğretim için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında bugğn gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklama yapan Bakan Koca: "Önerimiz, yüz yüze eğitimin, en az bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online yapılması, yüz yüze eğitime kademeli geçilmesi yönünde." şeklinde açıklamalarda bulundu.

31 Ağustos'ta Uzaktan Eğitim Modeli, 21 Eylül'de Yüz Yüze Eğitim Başlayacak


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ;" 31 Ağustos'ta uzaktan eğitime, 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından belirlenen şartlarda 21 Eylül'de de yüz yüze eğitime başlayacak. Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibariyle uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek. Uzaktan eğitim araçları EBA TV, kendi öğretmenleriyle yaptıkları canlı dersler ve EBA içeriklerinden oluşuyor. Okullarımızı açtığımızda eğitim camiasıyla ilgili sağlık durumu HES kodlarıyla takip altında olacak, virüs tanısı konulmuş kişiler tespit edilerek gerekli önlemler alınmış olacak. Hazırlanan klavuzlarla maske ve benzeri husulardaki standartlarımızda belirlenmişti hem öğrenci, öğretmen ve veliler için klavuzlar hazırladık , neyi nasıl yapacakları bu klavuzlarda yer alıyor. Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacak, hijyen standartlarımızı çeşitli kurumlarla geliştiriyoruz. Bu standartlar 2 bin denetçi tarafından denetleniyor şuan sahada. Okulun ilk haftasında özel bir uyum programı olacak. Biz bu çalışmalarla Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarda olacağız." dedi.

Ayrıca Bakan Selçuk, 21 Eylül itibariyle hangi yaş gruplarının yüz yüze eğitime başlayacağı konusunda bilim kurulunun tavsiyeleri konusunda belirleneceği ve zamanı geldiğinde ayrıntılarıyla paylaşılacağını belirtti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.