KARS Haber Girişi : 08 Nisan 2019 23:30

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel Silahlı Saldırı Olayıyla İlgili Açıklama Yaptı

MHP Kars İl  Başkanı Tolga Adıgüzel Silahlı Saldırı Olayıyla İlgili Açıklama Yaptı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy’a dün akşam saatlerinde yapılan silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
Kars Güncel -Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy’a dün akşam saatlerinde yapılan silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Boy’la birlikte açıklama yapan Adıgüzel, olayın araştırıldığını söyledi.
MHP Kars İl Başkanı Tolga Adızgüzel, Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy’a yöenlik dsün gerçekleştirilen silahlı saldırı olayıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Dün akşamsaat20:00 sularında MHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy Kars istikametinden Arpaçay istikametine giderken ; Mezra Köyü yakınlarında silahlı bir saldırıya uğramıştır. Bizler olay yerine gittiğimizde Uğur başkanımızın aracına 4-5 el kurşun isabet ettiğini tespit ettik. Jandarma polis yani güvenlik güçlerimizi konuyla ilgili haberdar ettik. Olayın üzerinde titizlikle durmaktadırlar.  Şunu belirtmek isteriz dün ki olayın ne olduğu, saldırının amacı ve kimlere hizmet ettiği  bugün yarın ortaya çıkacaktır.  Burada bir provakatif eylem söz konusudu7r. Şehrimizin insanlarımızın huzurunu kardeşliğini bozmaya yönelik bir eylem söz konusudur. Biz hiçbir provakatif eylemin tarafı ve yandaşı olmayacağız. Bu tür olaylara da asla müsaade etmeyeceğiz Kars halkının huzur ve kardeşliğini kimse bozamaz, bozmaya da gücü yetmez bunu herkes böyle bilsin.

Silahlı saldırıya maruz kalan MHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy ise olayla ilgili yaptığı açıklamada; Dün bir düğün için Arpaçay ilçemize aracımla seyir halinde iken Mezra Köyü yakınlarında arkamdaki aracın selektör yaptığını fark ettim. Kars’ta ticaret yaptığım için aracımın tanındığını biliyordum ve arkamdaki aracında beni tanıyan birisi olduğunu düşündüm, aracımı yavaşlatıp yolun sağına çektim. O an aracımın arka camlarının patladığını gördüm ve silah seslerini duydum. Kendimi korumaya aldım ve aracım olay esnasında yolun sağına doğru gitti. Daha sonra dışarıya doğru bakınca aracın silahla ateş açan aracın Arpaçay istikametine doğru gittiğini gördüm. Bu esnada araçtan uzaklaşarak terk ettim.  Daha sonra olayın şokunu atlattıktan sonra güvenlik güçlerini aradım ve olay yerine geldiler.  Aracımın şarampole yuvarlandığı gibi haberler var bunlar gerçek değildir.

MHP Kars Merkez İlçe Başkanı Uğur Boy açıklamasını şöyle sürdürdü; Kimse bu yapılan provakatif eylemden nemalanmasın kendilerine pay çıkarmasın, şahsi bir problemim olduğunu  şünmüyorum kimseyle husumetim yok. Özellikle aşiret kökenli abilerim ile ticaretim var ve sevildiğimi düşünüyorum . Bizler kesinlikle bu tür provakasyon içeren böyle eylemlerin bir parçası olmayacağız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.