KARS Haber Girişi : 13 Mart 2017 17:50

Memursen Kars'ta EVET Dedi

Memursen Kars'ta EVET Dedi
Kars'ta Memursen genel başkanı Ali Yalçının katılımıyla Memur-sene davet tercihimiz evet konulu konferans düzenlendi.
Kars Güncel-Kars'ta konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memur-Sen ailesi iş güvencesine dokundurtmaz. İş güvencesinin ne anlama geldiğini biz iyi biliriz. Memur-Sen, nasıl ki 16 Nisan'da 'Evet' konusunda kararlıysa, iş güvencesinin korunması konusunda da sonuna kadar kararlıdır" dedi.

Memur-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan "Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" buluşması Kars'ta yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Memur-Sen Kars İl Temsilcisi Ebubekir Keleş, Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.yalcinkars2Programda coşkulu kalabalığa hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Durmadan seçimlerin yaşandığı bir ülkede iyileşme olmaz. Bizimle beraber dünya savaşından çıkanların aldığı mesafe belli bizim aldığımız mesafe belli. Bizim gibi ülkelerin üzerinde her zaman oyunlar oynanır. NATO'ya bulaştıktan sonra başımız beladan kurtulmadı. Biz kamu görevlileri olarak 'istikrar' diyoruz. Çünkü biz istikrarın olduğu dönemler ekmeğimizin hakkını koruyabiliyoruz. 16 Nisan'da uzun dönemli iktidar süreçlerinin başlayacağı, istikrarın süreceği ekonomik kalkınmanın kalıcı olacağı, dolar borsa dalgalanmaları ile milletin sinirleriyle oynanmayacağı bir ülke için tercihimiz 'evet' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında iş güvencesi konusuna da değinen Yalçın, "Memur-Sen ailesi iş güvencesine dokundurtmaz. İş güvencesinin ne anlama geldiğini biz iyi biliriz. Memur-Sen, nasıl ki 16 Nisan'da 'Evet' konusunda kararlıysa, iş güvencesinin korunması konusunda da sonuna kadar kararlıdır" diye konuştu.yalcinkars3İstikrar İçin Bu Paket Sunuldu

Anayasa değişikliği paketini doğru zeminde tartışmak istediklerini kaydeden Yalçın, "Fakat ezberlerden, ideolojik tutumlardan bir türlü doğru zemine geçemiyoruz. İşte, Sayın Kılıçdaroğlu'nun radyoda yaptığı konuşma ortada? Malum CHP, referandum için Şilili reklamcı Ferrada'yı davet etmişti. Hatırlıyorsunuz, Ferrada "Ben bir haftadır buradayım, 'Hayır' oyunun ne önerdiğini anlamış değilim" demişti. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını duyunca, CHP'nin de neden hayır demesi gerektiğini anlamadığını öğrenmiş oldu. Maalesef üzücü bir durum bu. Hayır'ın amiral gemisi CHP lideri Anayasa reform paketinin en temel gerekçesini, yeni dönemin sorunu olarak lanse ediyor. Diyor ki, yeni dönemde Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında çatışma çıkarsa ne olacak? Allah aşkına olacak iş mi bu. Buradan Kılıçdaroğlu'na ben de sesleniyorum: Sayın Kılıçdaroğlu, çift başlılığı ortadan kaldırmak için bu paket önümüze geldi. İstikrar ve hızlı karar alma süreci için bu paket halk oyuna sunuldu" dedi.yalcinkars4Mayıs Ayı Konfederasyonumuz Açısından Önemli

Konuşması zaman zaman sloganlarla kesilen Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Bu yılın Mayıs ayı Konfederasyonumuz ve sendikalarımız açısından, yeni rekorların kayıt ve imza altına alınacak olması nedeniyle son derece önemlidir. Mayıs ayında, sendikaların ve konfederasyonların üye sayılarının tespiti yapılacak. Ağustos ayında ise 2018 ve 2019 yıllarında kamu görevlilerinin yararlanacağı haklarının belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme süreci başlayacak. İşte tam da bu noktada, yeni rekor eşiğimiz, Büyük Memur-Sen ailemiz için üye sayısı hedefimiz; en az 1 Milyon 111 bin 111 olacak. Bütün kamu görevlilerini, Toplu Sözleşme Masasını, emeğin hakkı verildiğinde uzlaşma, alınterine haksızlık edildiğinde restleşme zemini olarak kullanma becerisini ispatlamış "Memur-Sen'e Davet" ediyoruz."yalcinkars1Bu Konu Millet ve Memleket Meselesidir

Yalçın, referandum konusunun siyasi parti tekelinde olan bir konu olmadığını vurguladı. Anayasa konusunun bütün sivil toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Yalçın, "Onun için bunu iktidar partisi, muhalefet partisiyle sınırlayarak 'ya oradansın ya buradansın' yaklaşımıyla insanları farklı kulvarlara çekme yarışı olarak görenler hata ediyor. Bu konu millet ve memleket meselesidir" şeklinde konuştu.

yanbazkarsYanbaz: Memur-Sen'den Önce Sendikacılık İdeolojik Zeminde Yapılırdı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "Memur-Sen'den önce sendikacılık tamamen ideolojik bir zeminde yapılır; insanlar sağcılık solculuk Kürtçülük Türkçülük ve buna benzer şeylerle bir yerden tutulup ötekileştirilirdi. Hamdolsun bizler, bizden önceki o ideolojik zemini yıkıp kardeşlik zeminini yeniden inşa ettik. Emperyalizmin sömürü aracı olan sağcılık solculuk ve benzeri ötekileştirmeleri bir sendikacının yapamayacağını, sendikacının bizzat buna karşı olacağını biz ortaya koyduk" dedi.

karsvek,lBeyribey: 16 Nisan'da Büyük Bir Sınav Vereceğiz

16 Nisan Referandumu'na giden sürecin tarihi bir süreç olduğunu vurgulayan Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, 16 Nisan'da hayati bir sınav vereceklerinin altınız çizdi.

bayribeyKeleş: Yeni Ufuklar İçin Gayret Gösteriyoruz

Memur-Sen Kars İl Temsilcisi Ebubekir Keleş ise yeni bir yarışa girildiğini belirterek, teşkilat olarak zirveden yeni ufuklara ulaşmak adına gayret gösterdiklerini vurguladı.

Programda Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da bir konuşma gerçekleştirerek Memur-Sen'in başlattığı kampanyadan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yalçın, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen'in Kars'taki hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Burada konuşan Yalçın, hizmet binasının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, Memur-Sen Kars İl Temsilciliğine çalışmalarında başarılar diledi.karsyalcin1Kahvaltıda teşkilatla buluşan Yalçın, Memur-Sen'in 81 il ve 100 ilçede başlatmış olduğu, Anayasa Değişikliği Reformu kampanyası hakkında teşkilatı bilgilendirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.