KARS Haber Girişi : 21 Kasım 2016 16:58

Lojmanlar

Lojmanlar
Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan eski Doğum Evi Alpaslan Lisesi lojmanlarının boşaltılmasından sonra yavaş yavaş MEM, Valilik ve bayındırlık lojmanları da terk edilmeye başlandı.
Kars Güncel-Yaklaşık yüz ailenin oturduğu lojmanlar ilgisizlik ve sahipsizlik yüzünden köhne bir hale gelmiş durumda. Yapıldığı günden bu yana doğru düzgün bakım ve tamir görmeyen lojmanların neredeyse yarısı boşalmış durumda.

Kaderine terk edilen lojmanlarda oturan sakinler: "lojmanların devletçe bakımı yapılmadığı için ısı yalıtım kalmadı. Bakımsızlık yüzünden lojmanlar dökülüyor. Kalorifer kazanları çürüdüğü için verimli yanmıyor. Doğum evi buradan taşındıktan sonra iyice yalnızlaşan lojmanlar bakımsızlıktan dökülmeye başlayınca insanlar da burayı terk etmeye başladı." diye dert yanıyor.

Yine lojman sakinleri: "Lojmanlar boşalmasın diye Valilik ve bayındırlık tarafındaki boş lojmanlar için yakıt takviyesi yapılırken; MEM lojmanlarında oturanların yakıt parası ve kalorifer kazanı masrafları ödenmediği için insanlar ağır mali yükten dolayı lojmanları terk etmek zorunda kalıyor." diyor.

MEM lojman sakinleri, "geçen sene 12 bin lira bu sene de 8 bin lira lojmanda oturanlardan para toplayarak kalorifer tamirini yaptırmalarına rağmen boş lojmanların maliyetinden dolayı insanlar buraları terk etmeye başladı." bilgilerini aktarırken, lojman sakinleri ayrıca, "devletimizin eğitimcilere verdiği değer bu olmamalı, elli lojmanın yaklaşık 25 tanesi boşaldı. Lojmanlarda oturan yirmi beş kişiye boş lojmanların parasını ödetmek onlara büyük bir külfettir. Zaten birkaç kuruş birikim yapayım diye bu dağın başına gelmiş insanlar birde üç ton yerine beş ton kömür parası öderlerse ne anlamı kalır lojmanda oturmanın. Bütün kurumlar kanun gereği boş lojmanların ücretini öderken bu lojmanların ödenmemesi bizleri ekonomik olarak zora sokmaktadır. Devlete ait bu lojmanlar boşaltılıp kaderine terk edilirse öteki atıl lojmanlar gibi çürümeye terk edilip milli servete zarar verecektir. Yetkililerimizden ricamız bu lojmanları kaderine terk etmesinler. Lojmanlarda oturanları mağdur etmesinler. Yakıt giderlerine destek olarak bu insanların mağduriyetlerini gidersinler." çağrısında bulundular.

Etiketler : ss
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.