KARS Haber Girişi : 30 Ağustos 2016 11:35

Kurbanlık Merkezi Kars'tan Kurbanlıklar Yola Çıktı

Kurbanlık Merkezi Kars'tan Kurbanlıklar Yola Çıktı
Hayvan yetiştiriciliğinde önde gelen illerden olan Kars'taki besiciler, Kurban Bayramı öncesi iyi bir satış dönemi geçirme fikriyle kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvanlarını Türkiye'nin farklı şehirlerine götürüyorlar.
Kars Güncel- Hayvancılıkta Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olan Kars'ta Kurban Bayram'na az bir zaman kalmasıyla birlikte hareketli günler yaşıyor. Besicilik yapan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte yüzleri gülerken, aynı zamanda da hayvan yetiştiricileri uzun zamandan beri verilen emeklerin karşılığını almak için gün sayıyor. 

Büyükbaş hayvan yetiştiricisi Orhan Erdemir daha önceki yıllarda da Kars'tan batı illerine kurbanlık hayvan götürdüğünü ve ilgi odağında olduğunu söyledi. Kars'tan giden hayvanların daha çok alıcısı olduğunu ifade eden besici Orhan Erdemir, "24 hayvanım var, 5 aydır dağlarda yayılım yapıyorum 2 aydır da beside en güzel yemlerden yediriyorum bu hayvanlar çiçek yiyerek gelişen hayvanlar, Ben bu hayvanları İstanbul ve Gebze'ye götürüyorum daha önceki yıllarda da götürmüştüm müşterilerim çok kaldı, aradılar talepte bulundular bu yıl da götürüyorum, inşallah bu sene de yüzümüz güler bayramdan umutluyuz." dedi.
 
Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Eyüp Altunbey, yaklaşık 15 yıldır besicilik yaptığını belirtirken, Altunbey, Kurban Bayramı dolayısıyla batı illerine kurban sevkiyatlarının başladığını ve kurbanlıklarını satacaklarını söyleyerek, "Küçükbaş hayvanları kurbanlık için yetiştiriyorum hayvanlarımız sürekli dağlarda otlamış, hep çiçek yemiştir, Türkiye'de Kars malı olarak biliniyor Kars'tan Manisa'ya götüreceğim, Manisa'da makul bir fiyatla satmayı düşünüyorum, 130 hayvan götürüyorum, bayramdan umutluyum, buranın hayvanları biliniyor tatları biliniyor bu bayramda da Kars'ta giden hayvanların etleri sofralarını süsleyeceğine inanıyorum." diye konuştu. 






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.