Kış Öncesi 3 Çocukla Ahırda Yaşamaya Mahkum Edildiler

Kış Öncesi 3 Çocukla Ahırda Yaşamaya Mahkum Edildiler

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy’de meraya yapılan kaçak evde gerçekleştirilen yıkım, 5 kişilik bir aileyi gözyaşına boğdu.

Kars’ta adım adım yaklaşan kış öncesi Arpaçay Kaymakamlığı tarafından alınan karar sonrası evsiz bırakılan aile, hayvanlarla birlikte ahırın bir köşesinde yaşamaya mahkum edildi. En büyüğü 8, en küçüğü ise 6 yaşında olan 3 çocukla birlikte kış öncesi evsiz kalan aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkililerinin köye dönüşlerde ve köylüye yaşam alanlarında sağladığı olanaklardan bihaber olan Arpaçay’ın yerel yetkililerinin 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16. Maddesi’ni tam da kar yağışına sayılı günler kala uygulaması ve kaçak yapıların 775 sayılı Kanun gereği yıkımını gerçekleştirmesi sonrası manzarayı görenlerin yüreklerinde de ayrı bir yıkıma neden oldu.

Devletin tüm kanunlarını harfiyen yerine getirmişçesine kimsesizlerin üzerine kanun olup yağanların vicdanlarının 3 çocuğu kış öncesi evlerini yıkarak ahırda yaşamaya terk etmelerinin, çocuklar üzerindeki sağlık ve psikolojik yıkımı göz ardı etmeleri ise görenleri hayrete düşürdü.

Baba Yavuz Akbaba ve anne Tansu Akbaba, yaşadıkları çaresizliği anlatırken gözyaşlarına boğulurken, “Bizlere bu yapıdan çıkmamız için bir süre müddet verildi fakat maddi yetersizlik nedeniyle yeni bir ev yapabilmemiz zaman aldı. En azından kış öncesi başımızı sokabileceğimiz bir kulübe yapıncaya kadar bize müsaade edilseydi de çocuklarımız perişan olmasaydı. 2 çocuğumuz okuyor diğeri de seneye okula başlayacak biz bu şartlar altında çocuklarımızı nasıl okutacağız. Lütfen bize yardım edin.” dediler.  

Ayrıca, köyden gitmek istemediklerinin de altını çizen çaresiz anne ve baba Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi.