EĞITIM Haber Girişi : 24 Ağustos 2023 13:15

KAYBEDEN KARS OLDU

 KAYBEDEN KARS OLDU
Aydın Acay, dönemin eski AK Parti Kars Milletvekillerinin mağdur ettikleri arasındaki yerini aldı.

Kadro Sözüyle Oyaladılar, Kadro Gelmeyince Ardahan’a İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

KAYBEDEN KARS OLDU

Kars’ta ömrünü eğitim camiasına harcamış, öğretmenlikten İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine kadar eğitime katkı sağlamış isimlerin başında gelen Aydın Acay, dönemin eski AK Parti Kars Milletvekillerinin mağdur ettikleri arasındaki yerini aldı.

Karslı vatandaşlar başta olmak üzere, eğitim camiasının sevilen isimlerinden olan ve 3 yıldır Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten, geçtiğimiz haftalarda yayınlanan kararname ile görevden alınan Aydın Acay’ın da dönemin AK Parti Kars eski milletvekillerinin kadro sözünün kurbanı olduğu ortaya çıktı.  

Görev süresince dönemin eski AK Parti Kars milletvekilleri tarafından kadro sözüyle oyalanarak, sevdalısı olduğu mesleği İl Müdürlüğü statüsünde başarılı bir şekilde yürüten Aydın Acay, İl Milli Eğitim Müdürleri atamalarında yaşanan değişiklik maddesi gereğince Kars’ta kadrolu olarak görev yapamaz kanuna takıldı. Geçen süreç içerisinde oyalanarak, kadro olamayan Acay, Ardahan iline İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi. Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise Ankara Akyurt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Kaya atandı. Bu manada Kars, yine öz evladına siyasiler nedeniyle sahip çıkamamış oldu.

Geçtiğimiz ay Kars İl Milli Eğitim görevinden ayrılan Aydın Acay Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü olarak Erhan Bulut'un yerine atandı.

Ardahan’ın Yeni İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ACAY kimdir?

1970 yılında Kars’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kars’ta tamamladı. Lisans öğrenimini ise Fizik alanında İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Mayıs 1997-Eylül 2012 tarihleri arasında eğitim kurumlarında öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulunmuştur. Ekim 2012 – Mart 2020 tarih aralığında Kars İli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı ve Il Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Evli ve iki çocuk babasıdır.