KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 27 Temmuz 2017 17:33

Karsın İlk Kitap Kafesi Açılışa Hazırlanıyor

Karsın İlk Kitap Kafesi Açılışa Hazırlanıyor
Kars Valiliğinin, halka hitap etmesi için başlattığı Kahve Kitap Evi açılışa hazır hale getirildi.

Kars Güncel-Yapımı süren Osmanlı Mahallesi progöesi kapsamında Kars Kalesi ve civarındaki yenileme ve düzenleme çalışmalarına ek olarak farklı güzelliklerde katılıor. Bir yandan vatandaşlar bögenin turizme açılan kapısında yeni yeni işyerleri, kahve çay evleri açarken diğer yandan da valilik kanalıyla bir dizi çalışma göze çarpıyor.

Bunlardan biri de Kars Valisi Rahmi Doğan'ın girişimleriyle Atatürk Caddesi'nin kaleye bakan tarafında, Evliya Camii civarında Kitap ve Kahve Evi binası yapımı. Uzun süredir devam eden çalışmalar nihayet sonuçladı. Açılışa hazır hale getirilen Kitap ve Kahve Evi'nde son rütuşlar yapılıyor.

Çalışmaların tamanlanmasıyla birlikte vatandaşlar farklı ve rahat bir ortamda bir yandan kahvelerini yudumlayacaklar diğer yandan da kitap okumanın zevkini çıkaracaklar.

Kars Valiliği tarafından vatandaşların hizmetine sunulacak olan Kitap ve Kahve Evi'nin önümüzdeki günlerde Vali Rahmi Doğan'ın izinden dönmesiyle birlikte açılışının yapılması bekleniyor.

Binanın dizayn işini yürüten Yasin Koç, işlerin bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.