KARS Haber Girişi : 17 Ocak 2017 12:09

Kars'taki Fetöcülerin Son Alçaklığı

Kars'taki Fetöcülerin Son Alçaklığı
15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Kars'ta yürütülen Fetö/Pdy operasyonları kapsamında tutuklanan terör örgütü üyelerinin, kendilerini acındırmak için çeşitli yollara başvurdukları görüldü.
Kars Güncel- Fetullahçı Terör Örgütüne yakınlığı olan bazı medya kuruluşları manşetlerinde yer verdikleri haberde, 15 Temmuz sonrasındaki yürütülen soruştruma ve operasyonlarda tutuklanan örgüt üyeleri hakkıdna Kars Kapalı Cezaevinde kötü muamale gördükleri ve işkence konusunda Kars Emniyet Müdürlüğü'ndeki işkenceli sorgu yöntemlerinin talimatı Vali Rahmi Doğan ve Başsavcı Serdar Durmuş'tan geldiği, hatta gözaltında olan N.U'nun eşi emniyete, geldiğinde gözaltına alındı. N.U.'ya eşi gösterilerek eşine tecavüz etmek ile tehdit edildi." gibi yalan yanlış ifadelerle yapılan haberlerde kamuoyunda yeni bir algı operasyonu yapılmak isteniyor.

Hatırlarsanız darbe girişiminin ardından Fetö'nün infaz ve toplama kamplarına götürülecek kişilerin listeleri ortaya çıkmıştı. Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı Fetöcüler acaba nasıl bir yargılama yapacaklardı. Soruyorum size?

İşte algı yaratmak üzere hazırlanan o haber metni

Kars Hapishanesi'nde işkence gören tutuklulardan biri akıl sağlığını kaybetti!

İşkencenin yoğun biçimde uygulandığı Kars Hapishanesi'nde bir tutuklu akıl sağlığını kaybetti

Hapishanelerde işkence ve kötü muamelenin boyutları artarak devam ediyor. Kars Hapishanesi'nde Murat K. isimli tutuklu gördüğü işkencelerden dolayı akıl sağlığını yitirdi.

Aktif Haber'in aktardığına göre, Kars'ta işkence görenlerden birisi Necati U. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gözaltına alınan Necati U. toplam 30 gün gözaltına tutuldu. Bu süre boyunca her gün işkence gördü. Necati U. ile aynı dönem gözaltına alınıp sonra tahliye edilenlerin anlattıklarına göre, Necati U. kimi zaman uzandığı yerden kalkamayacak kadar işkence görmüş biçimde sürüklenerek hücresine getiriliyordu.

Necati U.'yla ilgili "kendisine zarar verdi" şeklinde tutanaklar tutulup, Adli Tıp muayenesi  sırasında da doktorların raporlara böyle geçirmesi sağlandı.

Murat K.  İse gözaltı süresince şiddet yanında ağır psikolojik işkencelere maruz kaldı. Murat K.'nın gördüğü işkenceler nedeniyle akıl sağlığını kaybettiği öğrenildi.

Kırıklar nedeniyle yüzünün şekli değişti

Semi C. ise gözaltında yüzüne aldığı darbeler nedeniyle, surat kemiklerinde ciddi kırıklar oluştu. Bu kırıkların tedavi ettirilmemesi nedeniyle Semi C.'nin yüzünün şekli değişti.  İşkenceler nedeniyle kulağından sık sık kan gelmesi nedeniyle duymakta da problemler yaşadığı öğrenildi.

İşkence kırıkları nedeniyle yüzünün şekli değişen bir başka isim de Abuzer Y.  Aynı şekilde Abuzer Y.'nin de kulaklarına çok fazla darbe aldığı ve iki kulak zarının da patladığı belirtiliyor.

Kalp spazmı geçirdi

Uzun süre gözaltında tutulan Ekrem K. kalp hastası olduğunun öğrenilmesinden sonra bir işkence yöntemi olarak ağır fiziksel aktivitelere zorlandı.  TEM Müdürü Volkan Özeren tarafından onlarca defa çök kalk yapmaya zorlanan Ekrem K. kalp spazmı geçirdi. Kaldırıldığı hastanede ameliyat edildi.

Eşlerine yönelik tecavüz tehdidi

Kars Emniyet Müdürlüğü'nde uygulanan bir başka işkence yöntemi ise eşlerine tecavüzle tehdit.  N. U. gözaltına alındıktan sonra ağır işkenceler gördü ve hazır ifade imzalatılmaya çalışıldı. Buna direnen N.U.'ya  sonunda "eşin ile görüşebilirsin" denilerek eşi emniyete çağrıldı. Eşi emniyete, geldiğinde gözaltına alındı. N.U.'ya eşi gösterilerek eşine tecavüz etmek ile tehdit edildi.

Mecit A. da aynı şekilde, gözaltında iken eşine yönelik bazı fiiller ile tehdit edildi, psikolojik işkence gördü.  S.C. de eşiyle birlikte gözaltına alınarak işkence gördü.

Hasan K. , Harun A.  ve Yusuf Y.'nin de 30 gün gözaltı süresinin tamamı kullanılarak, tüm bu süre boyunca dayak atılmak suretiyle işkence gördükleri öğrenildi.

İşkencenin sorumluları kim?

Edinilen bilgilere göre Kars Emniyet Müdürlüğü'ndeki işkenceli sorgu yöntemlerinin talimatı Vali Rahmi Doğan ve Başsavcı Serdar Durmuş'tan geldi. Bu çerçevede Savcı Osman Sağlam, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'ın Kars'ta gözaltına alınanlara yoğun işkence uyguladıkları öğrenildi.

Polis memurları; Ercan Erdem, Volkan Özeren, İbrahim Ethem Batı, Yakup Dülger, Hüzeyin Azizoğlu, ve Cezaevi Müdürü Tacettin Bingöl'ün de işkencenin bizzat uygulayıcısı kişiler olduğu tespit edildi.

Zaman aşımı yok

İşkence suçu uluslar arası bir suç ve zaman aşımına tabi değil. Kars'ta ve Türkiye'nin çeşitli illerinde işkence suçu işleyen kamu görevlileri ne kadar zaman geçerse geçsin bunun hesabını vermek durumunda kalacaklar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.