ASAYİŞ Haber Girişi : 19 Mayıs 2017 00:04

Kars'taki Cinayette, Karı Koca Tutuklandı

Kars'taki Cinayette, Karı Koca Tutuklandı
Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde hastane çalışanı Erkan E.'yi silahla öldüren Ebru İ.' ile cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen eşi Fikret İ.' çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kars Güncel-Kars Harakani Devlet Hastanesinde temizlik işçisi olarak çalışan Erkan E.'nin katil zanlısı kadın, cinayeti tacize uğradığı için işlediğini söyledi. 

Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliğinde sorgusu tamamlanan Ebru İ. ve eşi F.İ. adliyeye sevk edildi.

Kars Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan cinayet zanlısı Ebru İ. ile cinayeti azmettiren eşi Fikret İ.'nin, hakim karşısında herşeyi itiraf ettiği bilgisine ulaşıldı ve olayla ilgili detaylar ise edinilen bilgilere göre şöyle;
"Cinayeti işleyen Ebru İ.'nin kayın validesinin rahatsızlığı sonucu yaklaşık 48 günlük bir süre boyunca Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde kaldığı süre içerisinde burada temizlik personeli olarak görev yapan Erkan E. ile tanıştığı ve aralarında duygusal yakınlaşmanın olduğu iddia edildi. Kayın validesi hastaneden çıkan Ebru İ. hastaneden ayrıldıktan sonra da Erkan E. ile görüşmeyi sürdürürken, Fikret İ. eşi Ebru İ.'nin cep telefonunda gördüğü mesajlar üzerine durumdan şüphelenmeye  başladı. Durumu eşine soran Fikret İ., eşi Ebru İ'den; "Onu tanımıyorum rahatsız ediyor beni, Yaklaşık 4 aydır Erkan E. tarafından sözlü tacize uğradım. Kaynanamın rahatsızlığı nedeniyle Kars Harakani Devlet Hastanesine gidiyorum. Orada çalışan Erkan E. tarafından sözlü ve telefonlarıma gelen mesajlarla taciz edilmeye başladım." cevabını aldı.
Olay günü Fikret İ. eşi Ebru İ.'yi darp ederek cep telefonuna el koyup, telefon rehberinde bulunan tüm kişileri tek tek arayıp, gerçekten kayıtlı olan numaraların kimlere ait olduğunu tespit etmeye başladı. Telefon rehberinde farklı bir isimle kaydedilmiş olan kişiyi arayınca  telefona cevap veren kişinin farklı birisi olduğunu anladı. Daha sonra numaranın kime ait olduğunu tespit eden Fikret İ. olay günü devlet hastanesine gelerek numaranın sahibi olan Erkan E'yi bulmak için keşif yaptı ve Erkan E'nin gece vardiyasında görevli olduğu bilgisine ulaştı.
İddiaya göre akşam saat 20:00 ile 20:30 sıralarında Fikret İ. ile eşi Ebru İ. 36 -- 555 plakalı araçla hastane bahçesine geldi. Fikret İ. araç içerisinde beklerken eşi Ebru İ. kocasına ait olan ruhsatsız tabancayla birlikte Göğüs Hastalıkları Servisine çıkarak, servis görevlileri odasında gördüğü Erkan E'nin üzerine yanındaki tabanca ile toplamda 8 el ateş etmiş, bunlardan 4'ü Erkan E.'nin vücuduna isabet etmiş, ağır yaralanan Erkan E. hastane personelince Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırılmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını hayatını kaybetti. 

Ebru İ. odada ateş ettikten sonra hastaneden dışarı çıkıp kendisini hastane bahçesinde araç içerisinde bekleyen eşi Fikret İ. ile hastaneden ayrılmış, ardından cinayet zanlısı Ebru İ. ve eşi Fikret İ. birlikte, Kazımpaşa Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu.

Öte yandan HTS Kayıtlarında Ebru İ. ile Erkan E'nin görüşme kayıtları olduğu tespit edildiği ise iddialar arasında.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkartılmak üzere adliyeye getirilen cinayet zanlısı Ebru İ. ile cinayete azmettiricisi olduğu iddia edilen eşi Fikret İ. tutuklanarak Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne gönderildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.