YAŞAM Haber Girişi : 21 Ekim 2017 16:36

Kars'ta Vatandaş'dan Duyarlı Davranış, Şehit Mezarını Yaptı

Kars'ta Vatandaş'dan Duyarlı Davranış,  Şehit Mezarını Yaptı
Kars'ta bir vatandaş Şehit olduğuna inanılan alandaki mezarların onarımını yaparak, çevre düzenlemesini kendi imkanları ile yaptı.
Kars Güncel- Kars'tan Kağızman İlçesine giderken Merkez Köylerden olan Ağadeve Köyü'nün yolunun yanında hemen dikkatinizi, etrafı duvar örülerek çevrelenmiş bir mezarlık alanı ve hemen bitişiğinde o eşşiz ihtişamı ile dalgalanan Türk Bayrağı'nı göreceksiniz.
Burada yaşayan vatandaşlar Osmanlı Rus Savaşı döneminde buraya gelerek düşman ile mücadele veren on binlerce Mehmetçik'ten şehitlik mertebesine burada ulaşan bir Yüzbaşı ve iki askerinin naaşlarının burada olduklarına inandıklarını ve bu güzergahı kullandıkları her zaman dua okudukları halk arasında alışıla gelmiş bir durum olmuş.
Ağadeve Köyü'nde ikamet eden bir hayırsever vatandaşın ise sadece mezar taşı bulunan haline vicdanının el vermemesi ise burayı bir şehitlik haline getirmesi için yeterli bir sebep olmuş.
Hayırsever vatandaş tarafından Allah rızası için yaptırılan bu Şehitlikte bulunan mezarda ise mezar taşına yazılan ifadeler ise adeta her şeyi özetlemeye yetiyor; " Erzurumlu Şehit Yüzbaşı ve İki Asker", Bu Vatan Bizim, Bu Millet Bizim, Bu Toprak Bizim,  Bu Şehit Bizim"...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.