ASAYİŞ Haber Girişi : 27 Aralık 2016 22:34

Kars'ta Terör Operasyonu, 2 Tutuklama

Kars'ta Terör Operasyonu, 2 Tutuklama
Kars'ta, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen Demokratik Bölgeler Partisi eski Kars İl Başkanı Şengül Mehmetoğlu ile DBP Digor İlçe Başkanı Erol Bulut tutuklandı.
Kars Güncel- Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Digor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve aralarında HDP ile DBP il ve ilçe başkanları ve yöneticilerinin de bulunduğu kişilere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan DBP eski Kars İl Başkanı Şengül Mehmetoğlu ile DBP Digor İlçe Başkanı Erol Bulut, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkartılan Mehmetoğlu ile Bulut, savcılıktaki ifadeleri sonrası sevk edildikleri sulh ceza hakimliğine "terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütüne maddi yardım sağlamak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından tutuklandı. Operasyonda gözaltına alınan HDP ve DBP'li 2 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.