KARS Haber Girişi : 27 Haziran 2017 12:51

Kars'ta Tarih Aydınlatılıyor

Kars'ta Tarih Aydınlatılıyor
Kars'ta bulunan Evliya Cami Külliye Alanı yapılan ışıklandırma ile geceleri ışıl ışıl.
Kars Güncel-Kars'ta Osmanlı Mahallesi Projesi kapsamında yapımı devam eden ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın destekleri, Kars Valisi Rahmi Doğan'ın başarılı çalışmaları ile yapımına devam eden "Evliya Camii ve Kars Kalesi'nin çevresinin düzenlenmesi, aydınlatılması, Osmanlı Mahallesi ve Osmanlı Çarşısı oluşturulması ve tarihi yapıların restorasyonu" projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Evliya Camii Külliyesi ve yanında bulunan Kümbet Camii çevre düzenlemesi işi devam ederken, çevre aydınlatmalarının yapılarak tarihi  güzellikleri gece görmek isteyen vatandaşlara yeni bir hizmet sağlandı.  Evliya Camiisinden Kümbet Camiisine geçiş için oluşturulan koridorda yapılan ışıklandırma adeta tarihe ışık tutuyor. Özellikle Ramazan Bayramını fırsat bilerek tatilini Kars'ta geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ziyaretlerde bulunduğu tarihi alanlarda yapılan ışıklandırma sayesinde gece vaktinde bile olsa buraları gezme imkanı bularak fotoğraf çekiyorlar.

Ziyaretçiler ise burada yapılan çalışmalar dolayısıyla duydukları memnuniyeti şu ifadeler ile dile getirdiler; "Kars son zamanlarda isminin Türkiye gündeminde sıkça bahsettiren şehirler arasında olmaya devam ediyor. Bizde kendinden bu kadar sıkça bahsettiren bir şehri gezmek için bayram tatilini fırsat olarak görüp buraya geldik. Kars gerçekten mükemmel bir şehir ama geçmişten kalan bir ihmal var gibi, şuan çalışmalar devam ediyor eminim bittiği zaman Kars hak ettiği öneme kavuşacak." şeklinde oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.