KARS Haber Girişi : 24 Nisan 2017 19:46

Kars'ta Süt Koşusu Düzenlendi

Kars'ta Süt Koşusu Düzenlendi
Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi 24-27 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Dünya Veteriner Hekimler Günü etkinlikleri kapsamında Geleneksel Süt Koşusu düzenledi.
Kars Güncel-Fakülteden 30 öğrencinin katıldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmayı birincilikle tamamlayan öğrenci bitiş çizgisinde alkışlarla karşılandı.

Yarışma Üniversite Kampüs alanındaki Çamçavuş Köprüsü'nde başladı. 3 kilometrelik koşu parkurunda öğrenciler birinci gelebilmek için yoğun aba sarf ederken bazıları da sonuncu gelebilmek için yarıştı. Veteriner Fakültesi dekanlık binası önünde tamamlanan Süt Koşusunu fakültenin son sınıf öğrencisi Halil İbrahim Özbey kazandı. Özbey alkışlar arasında tamamladığı süt koşusunda birinci gelmek için yarıştığını, bunu da başardığını söyledi. Özbey, "Bu etkinliğe katıldığımız için buna mutluyuz. Amacım birinci olmaktı ve zaten birinci de oldum." dedi.

Yarışmayı dördüncülükle tamamlayan Derya Delil de "Böyle spor yapmak güzel şey. Sporda önceden de kros yarışmalarına katılmıştım. Bu konuda bir geçmişim vardı ama uzun zamandır bir antrenman yapmadığım için güzel bir performans sergileyemedim. Ama erkeklere göre iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum ama dördüncü oldum. Eğer antrenman yapsaydım dedim ama bu sonuç da güzel. Umarım bu tür etkinlikler veteriner hekim adaylarına da istedikleri bir gelecek olur diyorum:" diye konuştu.

KAÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Özen ise şunları söyledi:

"Bugün burada Dünya Veteriner Hekimler Günü münasebetiyle başlatmış olduğumuz etkinliklerimizin ilk günündeyiz. İlk günümüz geleneksel süt koşusuyla başladı. 4 gün boyunca devam edecek etkinliklerimiz çerçevesinde öğrenci münazaraları, köpeklerle alakalı bir programımız olacak. Ayrıca bu süre içerisinde Nahçıvan'dan gelen misafirlerimiz var onların da düzenleyecekleri bir takım etkinlikler söz konusu. Dünya veteriner hekimlik gönünün bu seneki teması antibiyotik direnci ile alakalı olarak farkındalığın ve bilgilendirmenin sağlanması. Halkımızın özellikle yanlış antibiyotik kullanımı yönünde bilgilendirilmesi ve aynı şekilde hayvanlar üzerinde de yanlış antibiyotik kullanımı üzerine dikkatin çekilmesi bu seneki temayı oluşturuyor. Bu kapsamda Veteriner Fakültemiz bünyesinde gerek derslerimiz kapsamında gerekse düzenlemiş olduğumuz etkinlikte bu konuya dikkat çekmek bizim de hedefimiz içerisinde. Bugün burada etkinliğimizi başlatmış bulunmaktayız ve 4 gün boyunca etkinliklerimiz devam edecek."

Yarışmasının start noktasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ile Veteriner Hekimler Odası Başkanı Vargın Boy da hazır bulundu.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı/ Bedir Altunok (Özel Haber)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.