KARS Haber Girişi : 12 Kasım 2016 22:27

Kars'ta Sürücülerin Trafik ve Trafik Işığı Çilesi

Kars'ta Sürücülerin Trafik ve Trafik Işığı Çilesi
Kars'ta özellikle sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik yoğunluğu, sürücüleri adeta çileden çıkarıyor.
Kars Güncel- Kars'ın şehir merkezinde önemli ulaşım güzergahları arasında olan Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi ve Ordu Caddesi üzerinde özellikle sabah ve akşam saatleri başta olmak üzere oluşan yoğun trafik sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Tek yön olarak araçların seyir ettikleri bu güzergahlarda, günün çoğu zamanı özellikle hatalı araç parklarının yapılması ise sorunun daha da büyümesinin temel sebepleri arasında.

Ordu Caddesi ile Şehit Yusufbey Caddesinin kesişim noktasında (Atatürk İlkokulu Önü)  bulunan kavşaktaki trafik ışıklarının süresi ise araç sürücüleri tarafından eleştirilere sebep oluyor. Kavşaktaki trafik ışıklarının geçiş ve bekleme süresi arasındaki farka dikkat çeken araç sürücüleri, " Yeşil ışık 10 saniye gibi kısa bir süre, öğretmen evinin oradan ışıklara gelinceye kadar olan mesafe tahminen 100 metre bile olmamasına rağmen 4 defa kırmızı ışık yanıyor. Buradan trafik akmayınca arka kısımda da ister istemez araç yoğunluğu yaşanıyor, ve bu durum trafik kazalarına sebep olmakta. Buradan yetkililere sesleniyoruz küçük bir şehir olmasına rağmen bu gibi sorunların devam ediyor olması tüm vatandaşlar gibi bizleri de üzüyor, bu sorunun yetkililer tarafından çözülmesini istiyoruz." diye sorunlarını dile getirdiler.

Şehrin ana arterlerinden olan Faikbey Caddesinin İl Emniyet Müdürlüğü önünden, Öğretmen Evi istikametine yönlendirilmesi ve ara geçiş güzergahındaki araç yolunun ise tek şerit olması bu cadde üzerinde sorun yaratırken, GAMP Caddesi üzerinde ise öğrenci servislerinin okul giriş ve çıkış saatlerinde cadde üzerine gelişi güzel park etmeleri adeta sürücülerin caddeyi kullanamayacak hale gelmesine sebep oluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.