SAĞLıK Haber Girişi : 03 Ekim 2016 12:17

Kars'ta Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Kars'ta Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü
Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla yürüyüş yapıldı.
Kars Güncel-Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi önünden başlayan yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Dr. Zafer Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Zafer Yılmaz, "Bildiğiniz üzere Sağlık Bakanlığımızın Sağlıklı beslenme ve hareketli hayatı destekleme programı kapsamında, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri yapılmakta. Her yıl olduğu gibi bu yılda etkinliğimizi Kars'ta İl Sağlık, Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneler Sekreterliği olarak organize etmiş bulunmaktayız. Tabi yürüyüş temel olarak her yaştan insanın kolaylıkla yapabildiği dayanıklılık aktiviteleridir" dedi.
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında toplandıklarını ifade eden İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, "Hareketli yaşam çocukluk çağından itibaren gençlik ve yaşlılığa doğru sürekli yapmamız gereken bir aktivitedir. Yürüyüş en keyifli, en ucuz, en hareketli aktivitedir. Sağlığımızı çok daha sağlıklı bir şekilde koruma altına alırız. İleride meydana gelebilecek hareketsizliğin önüne geçmiş oluruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçildi. Güzel Sanatlar Fakültesi önünden başlayan yürüyüş, Taş Köprü, Sukapı Mahallesi üzerinden devam ederek Erzurum Yolu'nda son buldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.