ASAYİŞ Haber Girişi : 13 Ağustos 2016 00:21

Kars'ta PKK'nın hain planını Jandarma önledi!

Kars'ta PKK'nın hain planını Jandarma önledi!
Kars'ın Selim ve Sarıkamış ilçeleri arasında kalan ve Karanlıkdere olarak adlandırılan mevkinde PKK'ya Jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi.
Kars Güncel- Kars İl Jandarma Tugay Komutanlığı'nca "Şehit J. Astsb. Bçvş. N. ÖZTÜRK - 16/14" adı ile Salı günü başlatılan operasyonda Kars'ın Selim ve Sarıkamış ilçeleri arasında bulunan ve Karanlıkdere Mevkii olarak adlandırılan alanda BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensuplarının bulunduğu bildirilen bölgeye yapılan operasyonda, terör örgütü üyelerinin barınabileceği sığınak tespit edilmiş, sığınağın içerisi ve çevresinde jandarmanın yaptığı arama tarama faaliyetlerinde bomba yapımında da kullanılan 10 adet dolu, 14 adet boş tüp ele geçirildi. Ayrıca toprağa gömülü halde 10 adet jelikan bidon bulundu. Toprağa gömülü halde bulunan jelikan bidonlarının içlerinde ise muhtelif yaşam malzemeleri ile çeşitli miktarlarda yiyecek maddesinin ele geçirildiği öğrenildi.
 
 

Konu hakkında Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde;

"Selim ve Sarıkamış ilçesi Karanlıkdere bölgesinde bir grup BTÖ mensubunun bulunduğu bilgisinin alınması üzerine BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla Kars İl Jandarma Komutanlığımız tarafından 09.08.2016 tarihinde Şehit J.Astsb.Bçvş.N.ÖZTÜRK-16/14 operasyonu icra edilmiştir.

Operasyon kapsamında;

1-10.08.2016 günü saat 10:20 sıralarında Top Tepe'nin kuzeyinde bulunan isimsiz dere yatağında (1) adet sığınak tespit edilmiş ve sığınak içerisinde (10) adet dolu ve (14) adet boş tüp ele geçirilmiştir.

2-Akyol Tepe'nin güneydoğusunda bulunan isimsiz mevkiinde 13:00 sıralarında (3) kişinin barınabileceği sığınak tespit edilmiştir.

3-Top Tepe'nin kuzeydoğusunda bulunan Karanlıkdere yakınlarında 15:05 sıralarında toprağa gömülü halde (10) adet jelikan bulunmuş, jelikanlar içerisinde muhtelif yaşam malzemeleri ile çeşitli miktarlarda yiyecek maddesi ele geçirilmiştir.

Tespit edilen sığınaklar ve ele geçirilen malzemeler, Selim Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile olay yerinde imha edilerek kullanılmaz hale getirilmiştir.

Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir" denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.