SPOR Haber Girişi : 10 Kasım 2016 20:24

Kars'ta Minikler Atatürk anısına güreştiler

Kars'ta Minikler Atatürk anısına güreştiler
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. yıl dönümünde, Ulu Önder anısına güreş turnuvası düzenlendi.
Kars Güncel- Kars'ta Güreş İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan 10 Kasım güreş müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. Kars Güreş İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan turnuva Minikler ve Yıldılar kategorisinde ve Greko-Romen Güreş İl Birinciliği müsabakası yapıldı. Kars Gıyasettin Yılmaz Sporcu Eğitim Merkezi'nde yapılan turnuvada, çok çekişmeli ve bir o kadar da zevkli maçlar çıkaran güreşçilerden dereceye girenler madalya aldılar.

Güreş İl Temsilcisi İsmail Çakırca, "10 Kasım Atatürk'ü anma anısına bir faaliyet yaptık. Güreş branşında Minikler ve Yıldızlar kategorisinde güreş faaliyetini geleneksel hale getirdik. Her yıl 10 Kasım haftası münasebetiyle bu müsabakalar yapılmakta. Bu müsabakalarda emeği geçen Kars Güreş Eğitim Merkezi Güreş Antrenörü Ömer Saltık  hocamız ve müsabakaları yöneten hakemlerimize de teşekkür ederek başarılarının devamını diliyorum. Çocuklarımıza Atatürk'ü anlatma adına böyle organizasyonlar yapıyoruz. Çocuklara Atatürk sevgisi, bilinci aşılamak amacıyla bu etkinlikleri yürütüyoruz. Burada amaç şampiyon olmak değil bu ruhu yaşamak ve anlayabilmektir." diyen Çakırca sözlerine şöyle devam etti. 

Kars'ta zaten güreşe rağbet var ve eski günlerine döndürmeye çalışıyoruz. 1980'li yıllarda Kars bu alanda büyük başarılara sahipti. Milli takımın 10 sikleti varsa bunun 6'sı Karslıydı. Bizde yavaş yavaş bu günlere geri dönmek, milli takımda sporcu sayılarımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda da bu çocuklarımız bu cevhere sahipler. Onlara güveniyoruz inşallah onlarda ilerki yıllarda milli takımda hat ettikleri yerlerde olacaklar." dedi.

Müsabakaya katılan Minikler ve Yıldızlar kategorisindeki güreşçilerde Atatürk'ü anlamak ve yaşatmak için düzenlenen bu organizasyondan son derece memnun kaldıklarını ve Atatürk'ü anma adına güreştikleri için de mutlu ve gururlu olduklarını belirttiler. Güreşte başarı elde eden güreşçilere ise madalyaları ve başarı belgeleri takdim edildi.







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kars gures 01 Ocak 1970 02:00

    Basin olarak desteklerinizden dolayi tesekkur ederim