KARS Haber Girişi : 23 Eylül 2017 10:14

Kars'ta maket polis araçları yollarda

Kars'ta maket polis araçları yollarda
Kars İl Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda artan trafik kazalarına karşı tedbirlerde arttırılmaya başlandı. Buna göre şehrin belli bölümlerine polis aracı görselleri koyularak önlem alındı.
Kars Güncel- Kars İl Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda  sürücülerin trafik Kars'ta artış gösteren ve çoğu zaman ölümle sonuçlanan trafik kazalarındaki artış ve kural ihlalleri yapmasının önüne geçmek amacıyla, Kars'ın belli noktalarına maket polis aracı koydu. Kars'ta bu araçları gören sürücüler ilk etapta küçük bir şaşkınlık yaşarken caydırıcılık noktada maketlerin koyulmasından hemen sonra etkisini gösterdiği belirtiliyor. Türkiye'de daha önce şehirler arası yollara koyulan maket araçlar, Kars Erzurum karayolunda özellikle trafik kazalarının yoğun yaşandığı Kağızman Kavşağı,  Cumhuriyet Köyü Kavşağı, Dikme Köyü Kavşağı, Subatan Yolu başta olmak üzere bir çok noktaya koyularak bu şekilde vatandaşların hız, şerit ihlali ve benzeri trafik ihlallerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Uzaktan bakıldığında gerçeğinden ayırt edilemeyen maket olduğu ise ancak yaklaşıldığında anlaşılan araçlar sürücülerin trafik ihlali yapmasının da önüne geçiliyor.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.