YAŞAM Haber Girişi : 10 Eylül 2016 22:27

Kars'ta Kurban Hazırlıkları; Bıçaklar Bileniyor

Kars'ta Kurban Hazırlıkları; Bıçaklar Bileniyor
Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar bıçakçılara akın etti. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçak bileyen esnafta yoğunluk yaşanıyor.
Kars Güncel-Kasaplar Hali bölgesinde bulunan bıçak bileyen esnafta yaşanan yoğunluk yılda bir de olsa yüzleri güldürmeye başladı.
Kars'ta yaklaşık 30 yıldır bıçak bilediğini ifade eden Erol Erboğa, "İşler çok iyi ama millet korsanlara uğraşıyor. Korsanların bilevlediği bıçaklar iyi olmuyor. Hayvanları iyi kesemiyorlar. Zor durumda kalıyorlar. Ama biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Bu iş bizim mesleğimizdir. Ama piyasada fazla yaptıkları için iyi yapamıyorlar. Hayvan zorlanıyor" diyerek korsan bıçak bileyicilere vatandaşların dikkat etmesini istedi.
Yaklaşık günde 50 ile 100 bıçak bilediğini belirten Erol Erboğa, "Vatandaşların son günü bekliyor Bundan dolayı yoğunluk yaşıyoruz. Bıçakları 2 liradan biliyoruz. Geçen yıl ki fiyatlarla biliyoruz. Zam yapmadık" diye konuştu.
Öte yandan bayramda problem yaşamak istemeyen vatandaşlar, evlerinde bulunan ve körelen bıçakları biletmek için bıçakçıların yolunu tutmaya başladı. Yanlarında getirdikleri bıçak, satır ve baltalarını bilevleten vatandaşlar kurban bayramını beklemeye başladı. Kars'ta bıçaklar 1-2 liraya, satır ve baltalarda 5 liraya bileniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.