KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 05 Haziran 2017 16:37

Kars'ta Kur'an Ziyafeti Dinleyenleri Mest Etti

Kars'ta Kur'an Ziyafeti Dinleyenleri Mest Etti
Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Kars Müftülüğü tarafından Mübarek ramazan Ayı münasebetiyle düzenlenen Kur'an Bülbülleri ziyafeti cami cemaatini mest etti.
Kars Güncel-Bay ve bayanların büyük ilgi gösterdiği Evliya Camii'ndeki programda dünyaca ünlü hafızlar Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu. Önceki gün Erzurum'da, dün Ardahan'da, yarın ve öbürgün de Iğdır ve Ağrı'da Kur'an ziyafeti sunacak olan dünyaca ünlü hafızların Kars durağında teravih namazı öncesinde Evliya Camii dolup taştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya'nın yanı sıra İstanbul Bağcılar Ebubekir Camii Hafızı Furkan Çınar ve Endenozyalı Dünya Kur'an Okuma Birincisi Rendin Hermoko adeta gönüllerin pasını sildi.

Düzenlenen program Kars Müftüsü Mehmet Genç'in yaptığı duayla birlikte sona erdi. Cami müezzinin güzel ve etkileyici sesiyle okunan ezanın ardından teravih namazını kılan cemaat; böyle güzel bir ziyafet tertip edilmesinden dolayı programda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Müftü Mehmet Genç, "Türkiye genelinde 20 vilayetimizde şu anda uygulanmakta olan, değişik grupların da Kur'an Bülbülleri dediğimiz hafızlarımızın programları var. Bazı illerimizde hem öğlen hem de akşam Kur'an Bülbüllerinin ziyafeti olmakta. Bazı yerlerde de sadece akşam namazları sonrasında teravih öncesi Kur'an ziyafeti var. Tabi ki bizim ilimizde de Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin memleketi olan Kars'ımızda Evliya Camii'nde Kur'an Bülbüllerimiz Kur'an ziyafeti sundular. Şimdi de teravih namazından önce Evliya Camii'nde Kur'an okudular. Tabi ki burada Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizesinde Davut kaya hocamız başta olmak üzere Endenozya'dan gelen dünya birincisi hafız kardeşimiz ve İstanbul'dan da bir hafız kardeşimiz olmak üzere üç kişilik bir ekip burada Kur'an okuyorlar. Tabi burada değişiklik, çeşnilik elbette ki cemaatimizin de yoğun alakasına, ilgisine sunuluyor. Zira her yıl böyle değişik etkinlikler yaparak bizde ülkemizde çeşnilerin Kars'a da taşınmasını arzu ediyoruz. Ve nitekim Allah razı olsun Diyanet İşleri Başkanlığımızdan böyle bir program çerçevesinde Kars ilimizi de buna dahil ettiler. Dün arkadaşlar Ardahan ilindeydiler, önceki gün Erzurum'daydılar, yarın Iğdır'da, öbürgün de Ağrı ilimizde olacaklar. Böylece Türkiye genelinde Doğu ve Güneydoğu illerimizi de dolaşmış olacaklar. Tabi burada böyle bir Kur'an ziyafetinin olması bizim sevindirdi. İlimize yeni bir heyecan getirdi. Ben buradan inşallah cemaatimizin de yöremizin de bir mesaj alarak istifadelerin daimi olması için Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Allah-u Teala'da bu programlarda katkısı bulunanlara da rızasına layık işlerde muvaffak eylesin diyorum." dedi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.