SAĞLıK Haber Girişi : 16 Kasım 2016 09:11

Kars'ta Kendi Memleketiymiş Gibi Çalışan İki İnsan

Kars'ta Kendi Memleketiymiş Gibi Çalışan İki İnsan
Kars ve bölge halkına daha sağlıklı ve kaliteli hastane hizmeti sunmayı kendilerine hedef edinmiş iki doktor, gece gündüz demeden Kars için Kars'lı vatandaşlar için ve bölge halkı için çaba sarfediyor.
Kars Güncel- Okumaya başladığınız yazımızın alt satırlarına varmadan, belkide bizi eleştirdiğinizi duyar gibiyim. Ama onure edilecek bir durum varsa mutlaka yazılmalı, yazılmalı ki;" çalışanla çalışmayanın bir olmadığı ortaya çıksın."
Kars'ta sağlık alanında mevcut Devlet Hastanesinin gelişmesine başarılı çalışmalarına yenilerini eklemesine katkı sunan nice çalışanı mevcut, ama bu sağlık neferlerinin arasında iki isim ise takdir edilmeyi en çok hak edenlerden. 

Söz konusu hizmet alanı hastane olunca olaylara birde bu açıdan bakmakta fayda var; 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Serdar Rodoplu ve Kars Harakani Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Nilhan Eryeğen, İl Sağlık Müdürü Dr. Zafer Yılmaz'ın da destekleriyle birlikte günlük yaklaşık olarak 10.000 vatandaşın ziyaret ettiği bir hastanenin idaresi konusunda ellerini taşın altına koyan iki isim.

Hastaneler insan odaklı bir hizmet sektörü. Üstelik de, bu hizmete ihtiyacı olanlar hasta insanlar. Hizmetlerini şekillendirirken ve sunarken; hasta memnuniyetini birinci hedef, çalışanların memnuniyetini sağlamayı ikinci hedef, hastane ekonomisini ayakta tutmayı da üçüncü hedef olarak belirleyip, bu gayretle çalışmalarını sürdürüyor.

Siz Okuyucularımız tarafından bizlere bildirilen konulardan sadece bir tanesini sizinle buradan paylaşmak isteriz. Kars Harakani Devlet Hastanesinde yatmakta olan yakınına refakatçi olan bir ablamızın ifadeleri aynen şu şekilde " Yakınıma refakatçi olarak Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde yatmakta olduğum 5 günlük süre içerisinde gerçekten hemşiresinden, hasta bakıcısına, doktorundan, temizlik görevlisine tüm çalışanları insan odaklı, anlayışlı bir hizmet sunuyorlar. Bir talebimiz olduğu zaman yerine getirmek için adeta bir seferberlik içine giriyorlar. Tüm bu hizmetleri görevleri gereği olduğundan ziyade "Halka Hizmeti Hak'ka Hizmet" olarak gördükleri hissine kapıldım adeta. Hepsine canı gönülden saygılarımı sunarak teşekkür ediyorum." ifadeleri bile verilen hizmeti en iyi şekilde özetleyecek satırlar olsa gerek.

İllaki eksikleri yokmu, elbette var ama eksiklerini tamamlamak için çaba sarfeden, uğraşan bir genel sekreter ve birde hastane yöneticisiyle onlara destek veren bir kocaman bir personel ailesi'nin olduğunuda belirtmekte fayda var. 

Biraz araştırınca hastane yöneticisi Uzman Dr. Nilhan Eryeğen'in yaklaşık 12 yıldır Kars'ta sağlık sektöründe hizmet verdiğini öğrendik. Kars'lı olmayan birinin Kars'ta bu denli uzun bir süre kalması bu şehri, insanlarını sevdiğinin en büyük göstergesi olsa gerek.
Fahri Kars'lı olan Nilhan hocanın hastane hakkında yapılacak tüm işlemlerde şöyle bir kriterinin olduğunu öğreniyoruz, "Hastaneye yapılacak bir değişiklikte bir hizmette bunu bir takım kişilerin istek ihtiyaçlarına göre değilde, sanki kendi annemin, babamın ve oğlumun bu hizmetten faydalanacağını ve nasıl en faydalı haliyle uygulayabiliriz" kriteri ile hizmetleri sunmaya çalıştıklarını biraz araştırınca öğrendiğimiz ilk bilgilerden birisi oluyor.

Kars için Kars Halkı için ve hatta bölge halkı için böyle gayret sarf eden bir ekip varken, neden bu ekibe destek olmuyoruz ? Neden elimizden hiçbir şey gelmemesine rağmen habire olumsuz eleştirilere maruz bırakıyoruz? Neden bir vatandaş olarak her şeyin en iyisine kendimizi layık görmüyoruz ve Neden elimizi taşın altına koymuyoruz?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Karslı 01 Ocak 1970 02:00

    Dahiliye,Endokrin ,Gastroenteroloji,Kardiyoloji,Enfeksiyon gibi beş büyük branşın aynı servisi kullandığı bir ortamı iyi diyorsanız lütfen gazeteciliğinizi sorgulayın

  • Karslı 01 Ocak 1970 02:00

    Şentürk Günerhan beyin Kars devlette , Bahadır Güngören in dış hastanesinde , Fesih altayin Kağızman'da, Erhan Özdemir'in Selim de, Ali Osman beyin Sarıkamışta nasıl canı gönülden nasıl fedakâr çalıştığından sakin bahsetmeyin çünkü hepsi Karslı. Çünkü Kars için onların gece gündüz nasıl çalıştığını Karslilar öğrenirler ve şovenizm biter Allah göstermesin.

  • Atalay 01 Ocak 1970 02:00

    Kapısını çalan tüm hastaların ve hasta yakınlarının dertlerini sabırla dinleyen ve problemlerini çözen hastane müdürlerinden Şentürk Günerhanı da unutmamak lazım.