KARS Haber Girişi : 16 Mayıs 2017 13:05

Kars'ta İl Emniyet Müdürünü Almaya Gelen Darbeci Hakim Karşısında

Kars'ta İl Emniyet Müdürünü Almaya Gelen Darbeci Hakim Karşısında
15 Temmuz Darbe gecesi İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'ı gözaltına almaya gelen Yarbay Ali Ercan Ormanoğlu hakim karşısına çıkarıldı.
Kars Güncel- Kars'ta 15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsü gecesinde Kars İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'ı gözaltına almakla görevlendirilen 1. Mekanize Piyade Tabur Komutanı Yarbay Ali Ercan Ormanoğlu SEGBİS sistemi ile bağlandı.
Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma salonunda görülen darbe duruşmasında, aralarında 1 binbaşı, 3 üsteğmen, 1 asteğmen ve 10 uzman çavuşun bulunduğu 6 tutuklu , 9 adli kontrol şartı bulunan 15 asker hakim karşısına yarın çıktı. Kars'ta görülen duruşmaya SEGBİS sistemi ile bağlanan eski Yarbay Ali Ercan Ormanoğlu, 15 Temmuz gecesi kışladan Kars İl Emniyet Müdürlüğü kavşağına emrindeki askerleriyle birlikte gelerek kavşakta konuşlanmış, burada İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle görüşüp, "Emniyet Müdürünü alıp götüreceğiz, misafirimiz olacak" ifadeleri ile akıllarda kalmıştı.
Duruşmaya  SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi)  ile bağlanan tutuklu sanık Ali Ercan Ormanoğlu, "22:30 sıralarında Serkan Polat beni aradı. Karargahta toplantı yapacağını söyledi. Bende gittim, üstümü değiştirerek toplantıya katıldı. Kendisi Sıkıyönetim ilan edildiğini söyledi.
Emrin nereden geldiğini söylemedi, dışarı çıtı. Bir kalkışma emri olduğunu anlamadım.
Taburdaki üsteğmen araç ve personelleri hazırlıyordu. Binbaşı Deniz ve Evren üsteğmen yanıma geldiler. Emniyet Müdürlüğünde güvenlik önlemi alacağımızı söyledim.
Emniyet Müdürlüğü kavşağında 24:00 civarı geldik ve araçlarımızı buraya yerleştirdik. Emniyet ile aramızda insan kalabalığı vardı, yanıma polis geldi. Gelen polise Emniyet Müdürünü davet ettiğimi söyledim. Bölge çok kalabalıktı. Bu esnada tugay komutanı beni aradı," Araçlarla hareket etmek maksadıyla vatandaşlar dağıtılacak" dedi. Ankara ve İstanbul'da olan olayları söylediler.
Tugay komutanı tarafından gönderildiğimizi söyledim, halkı sakinleştirmeye çalıştık.
Tugayı tekrar telefonla aradım, Serkan Polat telefona çıktı ve "Halkın üzerine araçları sürmemi söyledi, emri yerine getirmedim." dedi.
Duruşma 19 Temmuz 2017 tarihine ertelendi.

Kars'ın Cesur Yürekli Müdürü 'Şehri Darbecilere Teslim Etmedi' 

16.07.2016 16:43:17

Dün gece FETÖ'cü Darbe girişimi ile Karsı Darbe Yönetimine sokmak ve kendisini tutuklamak isteyen hainlere, Kars Emniyet Müdürü Faruk DUMAN üstün cesaret göstererek teslim olmadı.
Kars Güncel-Kars İl Emniyet Müdürü Faruk Duman dün gece ülke genelinde yapılan FETÖ'cü darbe hareketinin Kars'taki teşebbüsüne karşı İl Emniyet Müdürlüğü Binası önünde yaptığı başarılı koordine ve sağlıklı kararlar ile şehri Fetö'cü darbecilere teslim etmeyerek kışlalardan tanklar ve askeri araçlar ile şehre inip kendi vatandaşına silah doğrultan darbeci unsurları tekrar kışlalarına sokmayı başardı.
İşte o görüntüler. 





    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.