KARS Haber Girişi : 29 Temmuz 2017 21:19

Kars'ta Hayvanları Çalınan Vatandaşlar Çaresiz Kaldılar!

Kars'ta Hayvanları Çalınan Vatandaşlar Çaresiz Kaldılar!
Kars'ta hayvanları çalınan mağdur, bir araya gelip kurdukları dayanışma grubuyla sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.
Kars Güncel-Hayvanları çalınan mağdurlar dayanışma grubu kurdu

Kars'ta Kurban Bayramı öncesine yaşanan hayvan hırsızlıklar köylüleri zor durumda bıraktı. Hayvanlar çalınan köylüler sorunlarının çözüme kavuşması adına "dayanışma grubu" kurarak yetkililerden yardım istedi.

Grup adına konuşan Atalay Keleşoğlu, yaptığı açıklamada, Kars'ta hayvanları çalınan köylülerle bir araya gelerek dayanışma grubu kurduklarını söyledi.

Mağdurların sorunlarını toplu şekilde çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini anlatan Keleşoğlu, "Kars'ta mağdur olan üreticilerle bir arya geldik. Şuanda 28 kişiyiz yaklaşık 1 yıl içinde bizim tahminlere göre Kars'ta 150'ye yakın hayvanları çalınan mağdur var. Son bir hafta içerisinde 240 hayvan çalındığını tespit ettik. Yılda ortalama Kars'ta bin yakın hayvan çalınmaktadır. Bizi amacımız hayvan mağduriyetleri önlemek." dedi.

Keleşoğlu, bir hafta önce kurdukları platformda 20'ye yakın köyün katıldığını ifade ederek, "Kars'ın değişik köylerinde hayvan hırsızlığı var. Dayanışma grubumuzun hedeflerinden bir de Kars'ta çözüm bulamasak hırsız şebekelerinin yakalanması için bir ekip kurulamsa biz İçişleri bakanlığına gideceğiz. Bizim sayımız zaman içersinde 100-150 kişiyi bulacak. Bizim platformun amacı Doğu Anadolu'da herkesi bu konuda bilinçlendirmek." diye konuştu.

Mağdurların Küçük Çatak Köyü'nden Rufet Mencütekin de 12 büyükbaş hayvanının çalındığını ifade ederek, "Hayvanlar ahırda bulunduğu sırada kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Devletimizden hırsızların bulunmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Melik Köyü'nden Ahmet Çarman ise hayvanlarının ahırdan çalındığını vurgulayarak, "Benim 16 tane hayvanım ahırdan çalındı. Jandarmaya gittik bilgi verdik, henüz bulunmadı mağduruz. Burada bir dayanışma grubu kurduk. Hayvanlarımız bulunmasını istiyoruz mağduruz, hayvanlarımız bulunmasa hakkımızı arayacağız Ankara'ya gideceğiz." açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.