EĞITIM Haber Girişi : 14 Ekim 2016 18:20

Kars'ta Göreve Başlayacak 556 Sözleşmeli Öğretmen İnceleme Sürecinde

Kars'ta Göreve Başlayacak 556 Sözleşmeli Öğretmen İnceleme Sürecinde
Kars'a 556 Sözleşmeli Öğretmen ataması yapıldı, ataması yapılan öğretmenlerin başvuruları başladı.
Kars Güncel-Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde komisyon marifeti ile ataması yapılan öğretmenler göreve başlamaları için istenilen belgeleri komisyona teslim ettiler. Konuyla ilgili Komisyon Başkanı ve Kars İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven bir açıklamada bulundu.

Güven, "İlimize atanan öğretmenlerimiz sözleşmeli atama kapsamındalar 556 öğretmen ilimizi tercih etmişlerdir gelen öğretmenler müdürlüğümüzde kurulan komisyon marifeti ile değerlendirmekteyiz. Öğretmenlerimiz tercih forumları, belgelerinin aslı olmak kaydıyla sabıka kaydı, sağlık raporu diplomalarının asılları ve erkek öğretmenler için askerlik durum belgeleri il merkezde görev yapacak olan öğretmenlerin sözleşmelerini il milli eğitim müdürlüğü, ilçelerde görev yapacak olan öğretmenlerin sözleşmelerini ise ilçe milli eğitim müdürlükleri ile yapacaklar. bir çok öğretmenimiz müdürlüğümüze gelerek komisyona müracaatlarını yaparak evraklarını bıraktılar ve akabinde sözleşmeleri yapılan öğretmenlerimiz görevlerinin başına geçecekler ve başlamaları kabul görülen öğretmenlerimiz 15 gün içerisinde göreve başlayacaklar." dedi.

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonu olarak sözleşmeli öğretmenlere her türlü kolaylığın sağlandığının altını çizen Cemalettin Güven, "Bir süremiz var ama ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz hiç beklemeden göreve başlayacaklardır. Komisyon olarak öğretmenlerimize her türlü kolaylığı ve yardımı sağlamaktayız. Evraklarını titiz bir şekilde incelemekteyiz, ben şimdiden memleketimize ilimize atanan öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Biz kurum olarak her zaman onların yanında yer aldığımızı ve ihtiyaç duydukları anda da yanlarında olacağımızı söylüyor ve hayırlı olmasını diliyoruz." İfadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.