KARS Haber Girişi : 02 Kasım 2017 00:09

Kars'ta Gece Yarısı Dolmuşçulardan Ateşli Eylem

Kars'ta Gece Yarısı Dolmuşçulardan Ateşli Eylem
Kars'ta bazı dolmuş güzergahlarına ek seferler verildiğini belirten dolmuş şoförleri sabah başlattığı eylemlerine gece yarısı olmasına rağmen devam ediyor.
Kars Güncel-Kars'ta bugün belediye önünde başlayan, polis ekiplerinin biber gazıyla müdahale etmesinin ardında Vali Rahmi Doğan ile görüşen dolmuşçular gece yarısı olmasına rağmen Cumhuriyet Meydanında ateş yakarak sürdürüyor.

Meydana gelen dolmuş sahipleri ve dolmuş şoförleri hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düşmesine  aldırış etmeden nöbet tutmaya devam ediyor. 
Eylem yapan dolmuşçular araçlarını Cumhuriyet Meydanına getirerek burada kontak kapattılar. Kars Şehiriçi Toplu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Okan Ulakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldan beri şehiriçi toplu taşımayla ilgili günden güne sorunlarının arttığını söyledi.

Daha öncesinden böyle sıkıntılar yaşamadıklarını mevcut araç sayılarının bile yeterli olduğunu söyleyen Şehiriçi Toplu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Okan Ulakçı,"Bir seneden bu yana Kars Belediyesi 'A' hattına ek araç vermeye çalışıyor, 'B' hattındaki aracı alıp 'C' hattına aktarmaya çalışıyor. Bu sektör yaklaşık 20 yıldan beri bu halka iyi bir şekilde hizmet etmektedir. Ama ne yazık ki bir senden beri bu şehirdeki sıkıntılar aldı başını gidiyor." dedi. 

Ulakçı, başka hatlar için yapılan ihaleler, diğer hatlara da usulsüz bir şekilde aktarıldığını anlatarak, "Kars Belediyesine araç başı 100 bin lira para ödedik 2 milyon 500 bin lira para ödedik, eski hatların sıkıntılarını giderdik. 1 ay önce denildi ki belediye Atatürk Mahallesine 3 hattı ihaleye çıkarttı denildi. Bizde gittik ihtiyaç olmadığını söyledik.Kars Belediyesi Atatürk Mahallesine 3 araç ihalesi yaptı, biz dedik bu araçlar Atatürk Mahallesinde bu araçlar çalışacak bir baktık araçlar Atatürk Mahallesinde değil de Başbakanlık TOKİ konutlarına aktarılmış. Bu günde denildi belediye 10 hat talebinde bulunmuş ve 10 hattı ihaleye çıkartıyor. Belediyeye gittik fayda etmedi. İçişleri Bakanına sesleniyorum, Kars'ta ciddi manada yolsuzluklar mevcut. Burada çok ciddi mağduriyetler söz konusudur. Mağduriyetlerimiz giderilmesini istiyoruz." dedi.
Otobüs şoförlerinden İlhan Göne ise yıllar öncesinden ihale bedellerinin belirlendiğini anlatarak, "Kime peşkeş çekiliyor, bugün gitmiş 10 aracı ihaleye çıkartmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığına sesleniyoruz bu olaya bir el atsınlar. Dolmuşlar çalışmayacak. Çözüm bulunana kadar, biz buradayız bir yere gitmeyeceğiz. Evimize ekmek götüremiyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Kenan Günçer de eylemlerini sürdüreceklerini vurgulayarak, "Atatürk Mahallesine ihale verildi ama plaka takılmadan araçlar Toplu Konut'a kaydırıldı. O araçlar oradan çekilinceye kadar biz hiçbir yere gitmeyeceğiz. Araçlar çekilmediği müddetçe biz burada eylemimize devam edeceğiz, gerekirse açlık grevine gideceğiz." dedi.

Yaktıkları ateşle ısınan dolmuş şoförleri, eylemlerini sürdürüyor.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de Cumhuriyet Meydanına gelerek eylemlerini sürdüren şoförlerin sorunlarını dinledi. Bilgen burada dolmuşçuların yapmış olduğu eylemle alakalı olarak; " Yaşanan sorunlarla alakalı olarak yarın Meclise Gensoru Önergesi ve İnceleme Raporu için başvuruda bulunacağız. Konunun takipçisi olacağız" dedi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • gerçek karslı 01 Ocak 1970 02:00

    benzin fiyatları yüksek kırığı çıkığı derken birde trafik cezaları evet verdiği parayı bile alamayan banka taksitlerini ödeyemeyen bir çok dolmuşçu var allah yardım etsin halen boş konuşanlar var

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz

  • Çalışan 01 Ocak 1970 02:00

    Toplu konutlar ve fen edebiyatın günlüğü 1000-1500 değişiyor ne kadarmış bu ekmek. Ben aylık 1500 lirayla ev geçindiriyorum. El insaf ya