KARS Haber Girişi : 02 Ağustos 2016 15:07

Kars'ta FETÖ'nün SODES Vurgunu

Kars'ta FETÖ'nün SODES Vurgunu
Kars'ta 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimi sonrasında yapılan operasyonlarda FETÖ/PDY Terör Örgütünün finansal kaynakları da gün yüzüne çıkmaya başladı.
Kars Güncel- (Kars Güncel Özel Haber) 15 Temmuz Askeri darbe teşebbüsünün bastırılması sonucu darbe teşebbüsünde bulunan yapılara operasyonlar aralıksız devam ediyor. Yapılan Operasyonlarda örgütün Müdür Yardımcılığı ve Ablalık görevini ifa ettiği tespit edilen E.Ş. ve C.K  geçtiğimiz günlerde göz altına alınmıştı bugün ise C.K. tutuklanırken E.Ş. Adli Kontrol ŞArtı ile salıverildi.Göz altına alınan sanıkların bulundukları alanda inceleme yapan ekiplerin  imha edilmek üzereyken ele geçirilen belgeler arasında 18 Mart 2016 tarihinde yapılan FETÖ/PDY Operasyonu ile alakalı olarak FETÖ Terör Örgütü 
Mensuplarının Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Sosyal Destek Projesi kapsamında SODES desteklerini devletten alarak FETÖ Terör Örgütüne aktarması ile alakalı belge ve bilgiler ele geçirildi. Böylece Kars'ta FETÖ Terör Örgütü'nün  Finansman Kaynakları'da yavaş yavaş çözülmeye başlandı.

İşte FETÖ/PDY Operasyonlarının Kars ayağındaki geçmiş tarihli gelişmeleri ve SODES vurgunu'na ait bilgiler.

Kars'ta FETÖ operasyonunda gözaltına alınanların 8 ayrı SODES projesi kapsamında aldığı parayı örgüte aktardığı ortaya çıktı.

Kars'ta yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 6 kişinin gözaltına alınmasının ardından, önceki gün de 13 ilde düzenlenen devam operasyonda 21 kişi daha gözaltına alındı. İlk operasyonda gözaltına alınan 6 kadın önceki gün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden ikisi tutuksuz yargılanmak üzere, 4'ü de adli kontrol ve yurt dışı yasağı kararıyla serbest bırakıldı.
Önceki günkü ikinci operasyonda gözaltına alınan 21 kişi de dün adliyeye sevk edildi.
2010-2013 arasında 5 farklı dernek tarafından üstlenilen Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Sosyal Destek Projesi kapsamında 8 kez usulsüzlük yaparak örgüte para aktardıkları öne sürülen şüpheliler, "Nitelikli Dolandırıcılık", "İhaleye Fesat Karıştırma", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Zimmet ve Terör Örgütü Üyeliği" ile suçlanıyor.

Dershane parasını ödeyen öğrencilerin adına bile para alınmış

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da terörün önüne geçebilmek, yardıma muhtaç ailelere mensup çocuklarının okumasını sağlamak, devletin şefkat elini vatandaşa göstermek, vatandaş ve devlet kaynaşmasını sağlamak amacıyla kamu kurumlarınca yürütülen SODES projeleri, aracılığıyla FETÖ'ye ait dershane ve "Işık evleri"ne finans aktarıldığı ortaya çıktı.

FETÖ'NÜN 'ÖĞRENCİ GEZİLERİ' ADI ALTINDA VURGUNU
Çocukları "gezilere götürüldü" gösterip, seyahat ücretlerini kamu kaynaklarından haksız şekilde aldıkları belirlenen örgüt mensuplarının, yoksul ailelerden dershane ücreti aldıkları öğrencileri, SODES projeleri ile ücretsiz dershaneye göndermiş gibi gösterip devletten para aldıkları, öğrencileri yatılı kamplara götürüp FETÖ'nün elebaşı Gülen'in kitaplarını okumaya yönlendirerek küçük yaştaki çocukların beynini yıkadıkları tespit edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.