ASAYİŞ Haber Girişi : 10 Ekim 2016 11:59

Kars'ta FETÖ'nün Gizli Haberleşme Yöntemi Çözüldü

Kars'ta FETÖ'nün Gizli Haberleşme Yöntemi Çözüldü
15 Temmuz Darbe teşebbüsüyle alakalı olarak Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, terör örgütünün akla bile gelmeyecek iletişim teknikleri çözüldü.
Kars Güncel- FETÖ/PDY soruşturmasını yürüten Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütünün akla bile gelmeyecek şifreleme yöntemlerinden biri daha çözüldü. Gözaltına alınan terör örgütü üyelerinin ifadelerinden yola çıkan savcılık örgütün üst kademelerine yani bağlı oldukları üst bölgelere örgütsel bilgilerin nasıl aktarıldığını tespit etti.
Kars'ın bölge olarak FETÖ'nün Erzurum Bölgesine bağlı oldukları, "Emniyet teşkilatıyla ilgili bilgileri, emniyet mensuplarınca kendi sohbet hocamıza iletirdi, sohbet hocası da bilgileri emniyet imamına iletirdi. Emniyet imanı bu bilgileri yazılı bir ortamda hazırlar ve metin haline getirir, daha sonra bu bilgileri flas ve SD kartlara yüklerdi." dedi. Flas ve SD kartlara yüklenen dosyaların müzik ve film görüntüsünde verdiklerini anlatan N.P., "Yükleme yapılan flas ve sd kartlardaki dosyalar müzik ve film görünümü verirdik, 'TrueCrypt' şifrelemesiyle şifrelenir ve bu şifreyi sadece bölge sorumlusu açabiliyor. Şifrelenen bu kartlar bölge imamına ulaştırılmak üzere tedbir amacıyla 'ekmek arası'na veya peçeteye sarılarak muhafaza altına alınırdı. Bende kartların yakalanmaması ve sıkıntılı bir durum olması durumunda peçeteye kartı koydum, yolda bir aksaklık olması durumunda o peçeteyle burnumu silip peçeteyi yere atar gibi bırakıp içerisinde bulunan kartı kırardım. Daha çok önemli bilgiler içeren kartları bu şekilde saklardık, ekmek arasına ya da peçeteye sararak bölge imamına götürürdük. Zaten bu kart ve flaş 'TrueCrypt' ile şifrelendiği için sadece bölgemizdeki imam açabilirdi, daha sonra bunlar imha edilirdi."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.