ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Eylül 2016 09:43

Kars'ta FETÖ/PDY Operasyonu 7 Gözaltı

Kars'ta FETÖ/PDY Operasyonu 7 Gözaltı
Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.
Kars Güncel- Edinilen bilgiye göre Kars'ta 15 Temmuz Darbe Girişimiyle alakalı olarak Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyesi olduğu gerekçesi ile 7 kişi gözaltına alındı. Son yapılan operasyonlar ile FETÖ/PDY bilançocu şu şekilde değişti;
FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda; 680 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 317'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 278 kişi adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 76 kişi serbest bırakıldı. 9 kişi ise gözaltında bulunuyor. 
Öte yandan çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller içerisinde, örgütün kriptolu iletişim programlarından 'Bylock' kullanıcısı olduğu tespit edilen örgüt üyelerinin ise tespit çalışmalarını içeren soruşturmanın devam ettiği öğrenilen bilgiler arasında.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.