KARS Haber Girişi : 05 Ekim 2017 17:03

Kars'ta FETÖ / PDY Duruşmaları Devam Ediyor

Kars'ta FETÖ / PDY Duruşmaları Devam Ediyor
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları belirtilen 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı 3. Komando Bölüğünde görevli 5'i tutuklu 15 personelin yargılandığı dava
Kars Güncel-Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın ilk duruşmasına dönemin Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı 3. Komando Bölüğünde görevli astsubay Yasin Y., uzman çavuş Serkan D., uzman onbaşılar Zekai T., Ali P. ve sözleşmeli er Özhan A.'nun yanı sıra 9 özleşmeli er, bir uzman onbaşının da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 15 askeri personel duruşmaya katıldı.

Duruşmada 13 askeri personel salonda hazır bulunurken, Uzman Onbaşılar Zekai T. ile Ali P., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Uzman Onbaşı Ali. P. 15 Temmuz 2016 günü saat 21.00-22.00 arası WhatsApp grubunadn mesaj geldiğini bölük komutanın "acil iştimaya gelsinler" yazdığını Tabur komutanı Gürhan E.'nin "Subay ve Astsubaylar yanıma gelsin" diye yazdığını söyledi. Bölük komutanı Mustafa K.'nin sırt çantalarının sırakmalmarını ardından da Sarıkamış Meydanına gitmelerini, sokağa çıkma yasağının olduğunu söylediğini aktaran Ali. P., "Bizde Sarıkamış meydanına gittik. Saat: 11.30'da 20 kişilik vatandaş grubu yanımıza doğru gelmeye başladı.Sonra kalabalık arttı. Havaya iki el ateş ettim. Vatandaşlar bize sakin olmamızı oyuna gelmememizi çünkü darbe olduğunu söylediler. Biz bunu vatandaşlardan öğrendik ve bende hemen taburuma geri döndüm. Zaten benim ilk görev yerim sarıkamış. Göreve başlayalı da 15 gün olmuştu. Darbeyle ilgili bir bir bilgim yoktüur. Beratımı istiyorum" dedi.

Uzman Onbaşı Zekai Tunç da, 15 Temmuz gecesi Sarıkamış meydanına geldiklerini, darbeden haberlerinin olmadığını, yaşanan kargaşanın ardından tugaya geri dönüp birliğine gittiğini, darbe olduğunu da birliğe gittikten sonra TV kanallarından öğrendiğini belirtti.

Uzman Erbaş Serkan D. ise WhatsApp'den gelen mesaj üzerine iştima alanına gittiklerini, kendilerine terör olayı olduğunun söylendiğini sonra Sarıkamış meydanına gittiklerini ve 10 dakika bekledikten sonra 9 kişiyle beraber birliğe geri döndüklerini ifade etti.

Astsubay Yasin Y. de 15 Temmuz'dan 4 gün önce Sarıkamış'a geldiğini o 4 günlük süre zargında da sürekli terör saldırısı olacağının söylendiğini, teröristlerin doğalgaz boru hattını ve tren raylarını patlatacaklarının söylendiğini anlattı. Serkan D. "15 Temmuz günü 21.40 civaırında Yüzbaşı Mustafa K.'den "2. ve 4. Kollar acil toplansın" diye WhatsApp'tan mesaj geldi. Sonra "Bölük toplansın" denildi. Sarıkamış meydanına gittik. 20 dakika sonra 2 kirpi aracı geldi. Bir süre bekledikten sonra birliğimize geri döndük." dedi. ? KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.