YAŞAM Haber Girişi : 25 Eylül 2017 19:01

Kars'ta Evlendirilmek İstenen 14 Yaşındaki Kıza Devlet Sahip Çıktı

Kars'ta Evlendirilmek İstenen 14 Yaşındaki Kıza Devlet Sahip Çıktı
Kars'ta ailesi tarafından evlendirilmek istenen 14 yaşındaki kız çocuğuna devlet sahip çıktı.
Kars Güncel- Öğrenilen bilgiye göre Kars'ta yaşayan 14 yaşındaki F.C. isimli kız çocuğu ailesi tarafından evlendirilmek istenilmesi üzerine, duruma karşı çıkan 14 yaşındaki kız çocuğu  F.C. Aile ve Sosyal Politikalar Kars İl Müdürlüğü'ne ait ALO 183 nolu hattı arayarak; ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenildiğini, kendisinin okumak istediğini ve eğitim öğretiminin engellediğini belirtti.
Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine F.C. isimli kızın ikametine giden ekipler, ihbarda bulunan ve evlendirilmek istenen F.C. ile görüştü. Görüşmede zorla evlendirilmek istenildiğini ve kendisinin okumak istediğini ve bunun babası I.C ve annesi S.C. tarafından engellendiğini beyan etmesi üzerine Kars Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 14 yaşındaki kız çocuğu F.C.'nin ifadesi uzman pedagog ve avukat eşliğinde alındı.
Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri zorla evlendirilmek istenen 14 yaşındaki F.C.'yi ailesinden alarak koruma altına aldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisine ulaşıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.