YAŞAM Haber Girişi : 14 Mayıs 2017 15:09

Kars'ta Empatili Anneler Günü Kutlaması

Kars'ta Empatili Anneler Günü Kutlaması
Kars'ta 14 Mayıs Anneler Günü ve Empati Günü dolayısıyla Kafkas Üniversitesi'nde etkinlik düzenlend, Vali Rahmi Doğan ve Belediye Başkanı Murtaza KAraçanta'nında katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Kars Güncel-Kars Valiliğince organize edilen ve Kafkas Üniversitesi Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte Kars Valisi Doğan, tekerlekli sandalyeye oturarak masa tenisinin yapıldığı alana geldi.

Rakibiyle kıyaya mücadele eden Doğan, ilk setti beraberlikle tamamladı. 

Vali Doğan, maçın ardından yaptığı açıklamada, Empati Günü dolayısıyla engelli bir vatandaşın yerine geçerek masa tenisi oynadıklarını ifade ederek, "Gerçekten çok zor aslında iyi bir masa tenisi oyuncusuyum ama çok zorlandım. Keyifli bir oyun engelli kardeşlerimizi bu tür aktivitelere davet etmemiz lazım ki sosyal yaşam içerisinde bulunabilsinler. İnşallah devlet olarak valilik olarak bu imkanları sağlayacağız." dedi.

Tekerlekli sandalye yarışmasına katılan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da sporculara başarı diledi. Tekerlekli Sandalyeye oturan Karaçanta, yarışmaya katılarak parkuru tamamladı.

Susuz Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu futsal takımlarının empati maçı yaptığı etkinlikte, programa katılan öğrenciler arasında engelli değnekleriyle yarış düzenlendi.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, bir engelli grubu dans gösteri sundu.











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.