KARS Haber Girişi : 12 Ekim 2016 08:46

Kars'ta Ekilen Fidanlar Bakın Nasıl Korunuyor

Kars'ta Ekilen Fidanlar Bakın Nasıl Korunuyor
Kars Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmalarında koruyucu önlemler almaya başladı. Dikilen fidanların insanlar ve arazide otlayan hayvanlar tarafından zarar görmemesi için tel kafesler ile muhafaza altına alınıyor.
Kars Güncel-Kars-Ani Örenyeri ağaçlandırması çalışmaları kapsamında Kars Orman İşletme Müdürlüğü tarafından karayolu kenarına dikilen boylu Sarıçam, Huş, Akçaağaç ve Dişbudak türündeki ağaçlar Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nce yaptırılan kafes tel korkuluklar ile koruma altına alınıyor.

Karsın UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan tek turizm merkezi konumunda yer alan Ani Ören yeri İle Kars İl Merkezini bağlayan 40 km'lik karayolu boyunca sağlı sollu olarak tesis edilen yol kenarı ağaçlandırması kapsamında dikimi tamamlanan fidanlar bölgedeki yoğun hayvancılık faaliyetleri nedeniyle yaşanabilecek hayvan baskılarına karşı kafes tel korkuluklar ile koruma altına alınıyor.

Kars Orman İşletme Müdürlüğünce yapılan açıklamada; "Ani Örenyeri Kars İlimiz için çok önemli bir değer bizde bu değere elimizden gelen görsel ve rekreasyonel katkıyı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşaallah hedefimiz Ani Ören yerine giden 40 km yol boyunca burayı ziyarete gelen misafirlerimizin yeşil bir koridor içerisinde Ani'ye ulaşmalarını sağlamak olacak ve devam eden çalışmalar neticesinde Kars'tan Ani'ye kadar yeşil bir doku yeşil bir koridor oluşturulacağı" belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.