YAŞAM Haber Girişi : 04 Aralık 2017 18:32

Kars'ta Düğün Salonları Bakanlık Kararı ile Kapatıldı

Kars'ta Düğün Salonları Bakanlık Kararı ile Kapatıldı
Karsın Kağızman İlçesinde bulunan düğün salonları, çevre sakinlerinin yaptığı şikayet başvurularının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonrası kapatılma kararı verildi.
Kars Güncel- Kars'ın Kağızman ilçesinde yayın yapan ve ilçenin etkin haber sitelerinden  www.kağızmanfm.com'un haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla, Kağızman Belediyesi tarafından ruhsat verilen, 'canli müzik' izni bulunmayan, okul ve öğrenci yurtları yanında bulunan düğün salonunun işletmesini durdurma kararı aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı , Kağızman Belediyesi tarafından ruhsat verilen,Cansu,Deniz ve Havuzbaşı Düğün salonlarında 'canli müzik' izni bulunmadığı , okul ve öğrenci yurtları yanında bulunduğu iddiası nedeniyle düğün salonunun işletmesini durdurma kararı aldı.

Bazı Vatandaşlar Kağızman ilçesinde açılan ve evlerine yakın olan kır düğün salonunu yüksek ses nedeniyle çevreyi rahatsız ettiğinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına şikayet etmeleri nedeniyle. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  yaptığı inceleme sonrası şu kararı verdi: ''Çevresel Gürültü'nün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca, eğlence yerlerinin canlı müzik izni, almasının gerektiğinin gözetildiğinde, eğlence yeri olduğu kuşkusuz olan düğün salonlarının da ''canlı müzik izni'' almaksızın açılmasına olanak bulunmaması karşısında, işlemde bu yönde hukuka uyarlık bulunmadığı gibi, yeniden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmesi durumunda anılan iznin de aranmasının gerekeceği kuşkusuzdur. Ayrıca Kağızman ilçesinde, Mustafa Yalçın Erkek  Öğrenci Yurdu, Kağızman Yatılı Kuran kursu yurdu'nun çok hassas alan olarak belirlendiği gözetildiğinde, yeni ruhsat verilmesi sırasında buna ilişkin mesafe koşullarını da gözetilmesi gerekmektedir. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline oy birliğiyle karar verilmiştir'' denildi.

Kaynak: kağızmanfm.com

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.