KARS Haber Girişi : 20 Aralık 2017 16:49

Kars'ta Dolmuş Şoförleri Açlık Grevine Başladı

Kars'ta Dolmuş Şoförleri Açlık Grevine Başladı
Kars'ta Bülbül Mahallesi hattında çalışan dolmuş sahipleri hat güzergahlarında yaşadıkları sorunlar nedeniyle açlık grevine başladı.
Kars Güncel- Kars'ta Bülbül Mahallesi hattında çalışan 7 dolmuş sahibi, dolmuşlarının hat güzergahlarında seyir edemedikleri, bu konuda yaptıkları yargı başvurularınında neticelenmesine rağmen, Kafkas Üniversitesi Bülbül Mahallesi Nizamiyesinden içeri halen daha giremedikleri için Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek açlık grevine başladılar.

Bülbül Mahallesi hattında dolmuş hattı bulunan İlyas Bağ; " Sayın Cumhurbaşkanım, bu bir imdat çağrısıdır. Bizler Bülbül Mahallesi dolmuşçularıyız. Elimizde meclis kararı ve mahkeme kararı olmasına rağmen halen araştırma hastanesinin kapısını açmıyorlar. Mağduruz. Belediye toplu rektörlüğe atıyor, rektörlük belediyeyi sorumlu tutuyor. Bülbül mahallesi sakinleri olarak çok mağdur olduk. Hastanenin giriş kapısının açılmasını talep ediyoruz.  Belediye biz dolmuşçulardan 100.000 tl aldı. Aracı büyüttüler ama hastanenin kapısını açmadılar. Bizi ortada bıraktılar. Biz açlık grevine başladık. Bu sorun çözülene kadar burada bekleyeceğiz. " dedi.

Dolmuş şoförlerinden Rıfat Bozyel; ''Borçluyuz, mağduruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz'' diyerek tepki gösterdi.

Başka bir dolmuş şoförü ise; ''Senetlerimizi ödeyemiyoruz, banka gelip arabalarımızı götürecek bunun sorumlusu Belediye ve Rektörlüktür. Buradan yetkililere sesleniyorum bu konuya el atmaları lazım çocuklarımıza harçlık veremiyoruz, evimizi geçindiremiyoruz. Sorunumuz çözülene kadar buradayız." İfadelerini kullandı.

Bülbül Mahallesi hattında dolmuşu bulunan diğer bir hat sahibi Mehmet Yılmaz ise  "Hepimiz borç altına girerek sıfır araçlar aldık. Belediye ve rektör sürekli birbirlerine yönlendiriyorlar. Biz kime gideceğimizi bilmiyoruz elimizde mahkeme kararı olmasına rağmen hastanenin kapısını açmıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım gidecek kapımız yok lütfen bu sorunumuzu çözsünler." Şeklinde oldu.

Bülbül Mahallesi hattında bulunan 7 dolmuş aracını Cumhuriyet Meydanındaki bekleyişleri devam ediyor. Açlık grevine başlayan dolmuş hattı sahipleri şöyle; "İlyas Bağ; Rıfat Bozyel, Mehmet Yılmaz, Mehmet Avcı , Levent Barhan,Fethi Yıldırım, Zeki Baransel"



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.