YAŞAM Haber Girişi : 03 Ocak 2017 21:03

Kars'ta Dolmuş Duraklarında Ateşle Isınılıyor

Kars'ta Dolmuş Duraklarında Ateşle Isınılıyor
Dondurucu soğuklara rağmen kapalı durağı bulunmayan Kars'ta, yolcular ve dolmuş görevlileri ısınabilmek için durak önlerinde ateş yakmak zorunda kalıyorlar.
Kars Güncel- Kafkas Haber Ajansı'nın haberine göre kentte soğuk hava nedeniyle günlük yaşam adeta donma noktasına geliyor. Geceleri en düşük hava sıcaklığı eksi 33'leri gündüzleri de eksi 20'leri uluyor. Bu da yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Kışlık kalın elbise giyinmelerine rağmen üşümekten kurtulamayan vatandaşlar ısınmak için de çare üstüne çare arıyor.

Yaklaşık 100 dolmuşun hizmet verdiği kentte dolmuş duraklarının kapalı olmaması soğuk havadaki sıkıntıyı giderek artırıyor. Geçtiğimiz günlerde Özfer Koçak isimli esnafın işyerinin önündeki dolmuş durağına elektrikli ısıtıcı koymasından sonra bu defa da dolmuş görevlileri hem kendileri hem de yolcuların üşümemesi için durak önlerinde ateş yakmaya başladılar.

Isınmak için başka çarelerinin olmadığı söyleyen durak dolmuş görevlileri yolcuların yüzde 80'inin üniversite öğrencisi olduğunu bunların bir çoğunun da sıcak memleketlerden geldiklerini ve Kars'ın soğuğuna bir türlü alışamadıklarını söylediler. Tüm bunların göz önünde bulundurularak dolmuş duraklarına kapalı sistemlerin kurulması gerektiğini de belirttiler.

Durak görevlileri, Kars'ın soğuğunu anlatırken bile "Sabahın erken saatinde kalkıyoruz. Dışarı çıktığımızda iliklerimize kadar üşüyoruz. Nöbet yoksa akşam saat 17.00'ye kadar nöbet olduğunda da gece saat 21.00'e kadar sürekli dışarıda kalıyoruz. Kars'ın soğuğu anlatılmaz yaşanır. Soğuğu bizler yaşıyoruz hem de her gün." dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.