KARS Haber Girişi : 09 Kasım 2016 11:06

Kars'ta Dereiçine Fiber İnternet

Kars'ta Dereiçine Fiber İnternet
Türk Telekom Kars'ta Dereiçi olarak adlandırılan ve güzergahta Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuar, Kars Kent Ormanı, Kars Belediyesi Mezbahanesi ve hidroelektrik santralinin'de bulunduğu bölgede fiber altyapı çalışmasına başladı.
Kars Güncel-Türk Telekom Kars İl Müdürlüğü tarafından Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuar, Kars Kent Ormanı, Kars Belediyesi Mezbahanesi ve hidroelektrik santralinin bulunduğu Dere içi mevkiinde altyapı çalışmaları başlatıldı.

Türk Telekom Kars İl Müdürlüğü tarafından alanda yürütülen çalışmalarla mobese sistemi, telefon ve fiber optik internet hattı için altyapı oluşturuluyor. Yol boyunca gerçekleştirilen çalışmalarda vatandaşların sağlıklı erişimi için mücadele fiber hızında devam ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Türk Telekom Kars İl Müdürü Ali Aktoprak konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Kars Belediyesi'ne ait mezbahane, Kars Kafkas Üniversitesi Konservatuar Fakültesi, Kars Kent Ormanı'nın iletişimini ve fiber optik internet erişiminin sağlanması adına çalışma başlattık. Ayrıca bu alanların güvenliğinin sağlanması noktasında mobese noktaları oluşturulması adına altyapı çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmaların bitiminde inşallah bu alanlara hem mobese noktaları kurulmuş olacak. İnsanlarımız bu alanlarda rahat rahat pikniklerini, yürüyüşlerini gerçekleştirebilecekler, hem de iletişim anlamında bir kopukluk yaşamadan erişimlerini sağlayabilecekler. Aynı zamanda bu alanda bir de hidroelektrik santralimiz var. O alanın da güvenliğinin sağlanması adına inşallah internet ve telefon hattı vermeyi hedefliyoruz. Nitekim bu alandaki tüm yerlerin altyapısını Telekom müdürlüğü olarak yaparak insanlarımızın hizmetine sunacağız." İfadelerini kullandı.


 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.