KARS Haber Girişi : 24 Mayıs 2017 18:01

Kars'ta Darbecilerin 'Terör Saldırısı Vardı' Bahanesine Karar Çıktı

Kars'ta Darbecilerin 'Terör Saldırısı Vardı' Bahanesine Karar Çıktı
Kars'ta, FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimine karıştıkları iddia edilen 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2. Tank Taburunda görevli 36 askeri personelin yargılanmasında bugün ara karar verildi.
Kars Güncel- Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Kars Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada 2. Tank Taburunun yargılanmasına üçüncü gününde de devam edilerek mahkeme heyeti tarafından ara karar verildi.
İlk kez hakim karşısına  çıkan ve 15 Temmuz günü 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2. Tank Taburunda görevli eski  4 üsteğmen, 1 teğmen, 2 asteğmen, 8 astsubay, 17 uzman çavuş, 3 uzman onbaşı ve bir onbaşıdan oluşan 28'i tutuklu, 8'i adli kontrol şartı ile serbest kalan 36 askeri personel katıldı.
    Mahkeme salonunda sanıkların kimlik bilgilerinin tespit edilmesinin ardından başlanılan duruşmada, önce SEGBİS sistemi ile bağlanan sanıkların savunmaları alındı, daha sonra sanık avukatlarının yaptıkları savunmalar sonrasında verilen ara kararda;" Dava dosyasına ilişkin tutuklu ve adli kontrol şartı ile serbest bulunmaları hakkındaki kararın devamına, ayrıca 15 Temmuz FETÖ Darbe girişiminde bulunan askerlerin "Terör Olayı, Terör Saldırısı Var Dedikleri İçin Çıktık" ifadelerini kullanarak tüm suçlamaları reddettikleri savunmalarına ilişkin mahkeme heyetinin açıkladığı kararda; "Kars ili dahil diğer terör bölgeleri üzerinde Mekanize Piyade Tugayı'nda Terör Saldırısına dair herhangi bir hazırlığın olmadığı, tutuklu sanıkların dosyaya konu suçu işledikleri, 15 Temmuz gecesi Tugaydan ve Kışladan tanklar ve askeri araçlarla çıkan sanıkların Terörle Mücadele dışında çıktıkları ve mevcut eylemin şu aşamada Terör Eylemi olmadığını, Emniyet güvenliği şeklinde dahi Kars ilinde bugüne kadar hiçbir Terör Müdahalesi olmadığını ve darbe girişiminden haberdar olduklarını resimler ve mevcut deliller dikkate alınarak suç vasfı ve durumunda değişiklik olmadığından tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiştir." denildi.

    Ayrıca 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2. Tank Taburu'na ait darbe duruşmasının 11 Eylül 2017 tarihine ertelendiği mahkeme heyetince karar verildi.
    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.