KARS Haber Girişi : 04 Ağustos 2016 09:32

Kars'ta Darbe Gecesinin Gizli Kahramanları

Kars'ta Darbe Gecesinin Gizli Kahramanları
15 Temmuz Cuma Gecesi FETÖ'cü hainlerce yapılmak istenen askeri darbe teşebbüsü esnasında yaşanılan kahramanlıklardan biri daha gün yüzüne çıktı.
Kars Güncel-(Kars Güncel Özel Haber) Türkiye tarihine kara leke olarak geçen 15 Temmuz FETÖ Askeri Darbe Teşebbüsü tüm yurt'ta topyekün milli direnişle püskürtülmesinin ardından olay gecesinin bilinmeyenleri veya görülmeyenleri ortaya çıkmaya başladı.Nice vatan sevdalısı yiğitlerin canından geçerek "Madem Bir Defa Öleceğiz O da namusumuz için dinimiz için vatanımız için olsun" diyerek meydanlara dökülüp o kutlu üniformayı giymiş hainlerin tanklarının, silahlarının soğuk demirine karşılık "İmanlı Göğüslerini" germesi oldu. 
"15 Temmuz Milli Mücadele Gecesi" O gece nice kahraman polisler ellerinde silahları ile hainler tarafından yapılacak müdahaleye karşılık elleri tetikte vatan için milli irade için özgürlük için bekledi. Darbe Kalkışmasının püskürtülmesi esnasında darbeci askerlerin komuta kademesinin tutuklanması konusunda canını hiçe sayarak darbeci askerlerin arasına vatan ve millet için kendini feda ederek giden bir yiğit gözlerden kaçmadı. O yiğidin adı Yakup DÜLGER.Aslen Sivas doğumlu olan Yakup Komiser Kars Emniyet Müdürlüğü önüne tankları, silahları ile gelip Kars'ın Darbe Direnişinin Sembolü haline gelen İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'ı gözaltına almak isteyen FETÖ'cü o hainlerin karşısına dikilerek darbecilere karşı onurlu duruşunu meydan okuyarak sergiledi.
Yakup Komiser tankları ile Emniyet Müdürlüğü'nü kuşatan o hainlerin yanına daha olayın yeni duyulması ile az sayıda vatandaş ile birlikte gittiğinde, darbe yapmak üzere gelen
askerlerin oluşturduğu askeri çemberin arkasına o hain yarbay ile konuşmak üzere yalnız başına gidip, yarbayı konuşmaları ile etkileyerek daha ön plana gelmesini sağlamış. Daha önce yayınladığımız görüntülerde darbeci komutanın; Biz sadece Emniyet Müdürünü alıp götüreceğiz, misafirimiz olacak demesi üzerine Yakup Komiserin dudaklarından
dökülen o sözcükler ise şu şekilde; "Emniyet Müdürümüz sayın Faruk Karaduman'ı almanıza asla müsaade etmeyeceğiz, Emniyet Müdürümüzü almaya teşebbüs edilirse emniyet birimleri olarak sonuna kadar direneceğiz. Emniyet Müdürümüz makamındadır ve oradan ayrılmayacak.
Biz kardeşiz. Karşı karşıya gelmemek için elimizden geleni göstermeliyiz" diye seslenerek askerlere kışlanıza dönün diye uyarıda bulundu.
Sonuç olarak Kars Güncel olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi  15 Temmuz Gecesinin karanlığında yoğun mesai sarf eden ülkemize, milletimize zeval gelmemesi adına canını hiçe sayıp nice fedakarlıklar yapan vatandaşlarımız ve darbe teşebbüsünün olduğu geceden bu zamana kadar daha halen yoğun mesai altında evini, ailesini hatta çocuğunun yüzünü bile görmeye hasret kalan başta Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve sineleri vatan millet sevdası ile dolu personeline teşekkürü borç biliyoruz. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.