KARS Haber Girişi : 13 Haziran 2017 13:59

Kars'ta Bu Köyü Yılanlar Bastı!

Kars'ta Bu Köyü Yılanlar Bastı!
Kars'ın merkeze bağlı Tekneli köyünde 4 yıldır evinin etrafında cirit atan yılanlarla başı dertte olan Bozyel ailesinin fertleri korku dolu yaşam sürüyor. Yılanları evlerinden uzaklaştırmak için evin etrafında tezek ateşi yakıyorlar.
Kars Güncel-Mehmet Bozyel 61) eşi Hanım Bozyel (58), çocukları, gelin ve torunlarıyla 8 kişilik bir aile. Hepsi bir evde yaşıyor. Ev, Kars il merkezine 1 km mesafedeki Tekneli köyünde. Dağ yamacındaki evin etrafı ise kayalıklarla dolu. Bu kayalıklardan dev yılanlar geliyor. Aile ise yılanlarla bir türlü mücadele edemiyor.Mehmet Dede, sürekli evin etrafında tezek ateşi yakarak dumanıyla yılanları uzaklaştırmaya çalışırken diğer yandan da yanından dirgen ve kürekleri hiç ayırmıyor.  4 yıl boyunca bu korkuyla yaşayan aile ne geceleri rahat uyuyabiliyor ne de torunları oynamaları için dışarı çıkarabiliyor.Dışarı çıktıklarında ise el ele korkuyla geziyorlar. Özellikle de torunlar asla yalnız başlarına bırakılmıyor. Mehmet Bozyel, çocukları, torunları dışarı çıktığında hemen yanlarına koşup ellerini tutuyor. Evde olmadığı zamanlarda da sık sık eşine telefon açarak çocukların ellerini tutmasını ve bırakmamasını istiyor.

Mehmet Bozyel, evinin etrafını saran, evin tavanına bile yuvalanan yılanlardan kurtulmak ve derdine bir çare bulmak için kurumların kapılarını da aşındırıp yardım istiyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Orman İşletme Müdürlüğü'ne giderek yardım istedi. Müdürlük ekipleri köye gelerek evin etrafında inceleme yaptı ve bölgenin fotoğraflarını çekerek "Şu anda bizim yapacağımız bir şey yok" diyerek ayrıldılar.

RÜYALARINA GİRİYOR VE KORKARAK UYANIYOR

Mehmet Bozyel, 4 yıldır günlük yılanlarla uğraştığından bir türlü yılan korkusunu kafasından atamıyor. Hemen hemen her gece rüyalarına giren yılanlardan çok korkuyor. Evde yerde yatmıyor, çekyatı tercih ediyor. Rüyasında da yılan gördüğünde anında uyanıyor. Mehmet Bozyel'in yaşamı bu şekilde devam ederken eşi Hanım Bozyel de eşinin çok tedirgin olmasından dert yanıyor. Sürekli panik halinde yaşamasına üzüldüğünü belirterek ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirtiyor.

8 kişilik ailenin 4 yıldır süren yılanla mücadelesi devam ediyor. Aile bu evden kurtulmak istiyorBunun için de devlet yetkililerinin yardımcı olması için şehre giderek kurumların kapılarını çalıyor.  Şu ana kadar bir çözüm yok. Bundan sonra ne olur bizde onu bilemeyiz. Mehmet amca dirgenlerle küreklerle yılan nöbeti tutmaya ve yakmış olduğu tezeklerin dumanlarıyla yılanları ürkütmeye devam edecek gibi görünüyor. 

KAFKAS HABER AJANSI


HABER VİDEOSU 

 -
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.