KARS Haber Girişi : 16 Temmuz 2017 12:11

Kars'ta Binlerce Vatandaş Demokrasi Nöbetinde, Fetö TİTRE!

Kars'ta Binlerce Vatandaş Demokrasi Nöbetinde, Fetö TİTRE!
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yılında Kars, 2016'daki duruşunu bir kez daha gösterdi ve binlerce vatandaş Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşüne katıldı.
Kars Güncel-Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yılında Kars, 2016'daki duruşunu bir kez daha gösterdi ve binlerce vatandaş Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşüne katıldı. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen büyük bir katılım gösteren Karslılar, 15 Temmuz şahitlerinin ismi okunduğunda da "Burada" diyerek şehitlerini andı. Salanın okunmaya başladığı gece yarısında ise aniden bastıran yağmur bastırınca vatandaşlara naylon yağmurluklar dağıtıldı. 10 yaşındaki Fatma Seher Nebioğlu'nun 'Ben Anadolu'yum" şiiri ise bazı katılımcıları ağlattı.

Yürüyüş, saat 20.30'da tarihi Kars kalesi civarında Anadolu'nun manevi Fatiphlerinden Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Türbesinin bulunduğu Evliya Camii önünde başladı. Yürüyüşe; Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti 24. dönem Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, daire amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Genç'in duasından sonra yürüyüşe geçen Karslılar, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber" sloganlarıyla Atatürk ve Faikbey Caddeleriden geçerek Demokrasi Meydanındaki Emniyet Müdürlüğü önüne geldiler. 7'den 70'e katılımın olduğu program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Rahmi Doğan burada yaptığı konuşmada "Bu millete pusu kurup, diz çöktürmek isteyen kalleş, namert, alçak, işbirlikçiler, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde çöreklenmiş, hain bir çete. Bu çete tarihin asla affetmeyeceği bir ihanette bulundu. Kışlardan çıkardığı tanklarla, havalandırdığı jetlerle, uçurduğu helikopterler ve silahlandırdığı askerlerle ülkemizin varlığına kast ederek, imha ve işgal girişimine başladı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet adamlarımızın üzerine suikast timleri gönderdi. Komuta kademesini esir alıp, ülkemizin gözbebeği kurumlarına en ağır silahlarla saldırdı. Savaş şartları içerisinde düşmen kuvvetlerinin bile tenezzül edemeyeceği bir alçaklıkla milli iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladı. Sivil halkın üzerine acımasızca bombalar, mermiler yağdırdı. Sokaklarını savaş meydanlarına, kurumlarını harabeye, yüreklerimizi yangın yerine çevirdi" dedi.

"Zihnimizde geçmişin acı hatırları vardır. Nice ihtilaller, darbeler yaşamıştık. Ama böylesi bir ihaneti ilk defa görüyorduk." Diyen Vali Doğan, "O gece anladık ki, bu işgal ve vahşetin içinde bizden gibi görünüp, sinsice pusuya yatan hain emellerin hayaliyle kılcal damarlarımıza kadar çöreklenen, yıllarca masun Anadolu halkının hamiyet duygularını sömüren bir kirli yapı, emperyalist güçlerin maşası olmuş, FETÖ adında bir ihanet şebekesi vardır. Çevremizdeki ateş çemberine rağmen Türkiye'nin son günlerde global bir güç olması, yakaladığı istikrar, devasa yatırımlara imza atması, milli ve yerli politikalar uygulaması birilerini fena halde rahatsız etmiştir. 15 Temmuz gecesi yapılan bu hain kalkışmaya direndik. Bu güce boyun eğmedik. Bu hain kalkışmaya direndik. Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu, bir araya gelip kenetlendiğimizi, güçlü ve kararlı bir lidere sahip olduğumuzda ne destanlar yazabileceğimizi bir kez daha gösterdik. 15 Temmuz gecesi Kars'ta birlik, beraberlik içerisinde demokrasiye sahip çıkan, vatanın birlik beraberliğine sahip çıkan, tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet diyen tüm vatandaşlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, kamu kurumlarına, dernek, vakıf ve tüm kesimlere teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın da birer konuma yapmasından sonra 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Fatma Seher Nebioğlu, Bingöllü Şair Hacı Gürhan'ın 'Ben Anadolu'yum' şiirini seslendirdi. Gür sesle okuduğu şiir alanda coşkuya ve duyguya neden oldu. Şiir boyunca alkışların susmadığı görülürken bazı katılımcıların ağlaması da dikkatlerden kaçmaı.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın daha sonra telefonla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı arayarak konuşmasını alandakilere dinletti. Bakan Arslan, 15 Temmuz'daki dik duruşuyla dünyaya örnek olan Karslılara teşekkür etti.

SALAYLA BİRLİKTE YAĞMUR BAŞLADI

İl Müftülüğü Tasavvuf korosunun sahne alarak ilahiler seslendirdiği alanda Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın halka seslenişi de canlı olarak dev ekrandan izletildi. Saat 00.18'de de ülke genelinde aynı anda salalar okundu. Kars'ta salanın okunmasıyla birlikte yağmur bastırdı. Yağmurun artması vee havanın da soğuk olmasıyla AK Parti İl Binasından naylan yağmurluklar getirilerek halka dağıtıldı. Vatandaşlardan bazıları da Vali Rahmi Doğan'ın şemsiyesi altında yağmurdan korundu.

3 AYLIK BEBEK DE İLGİ ODAĞI OLDU

Soğuk havaya rağmen iki aylık bebeğiyle alana gelen bir kadına sandalye verilerek protokol yanına oturtuldu. Kadın program boyunca battaniyeye sardığı bebeğini sallayarak ısıtmaya çalıştı. Bazı katılımcılarda soğuktan korunmak için battaniyelere büründü.

BELEDİYE ÇORBA DAĞITTI

Kars Belediyesi de alanda sabahlayan vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu. Çorbanın ilk dağıtımını da Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yaptı.

Alada ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı, Kızılay, UMKE ve AFAD ekipleri de stant kurdu. Kafkas Haber Ajansı





































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.