YAŞAM Haber Girişi : 20 Temmuz 2017 22:38

Kars'ta Aşıklık Geleneğini Kamyonuyla Yaşatıyor

Kars'ta Aşıklık Geleneğini Kamyonuyla Yaşatıyor
Kars'ta beton mikserinin üzerine Aşık Şenliğin değişinin yazan kamyon şoförü adeta vatandaşların ilgi odağı oldu.
Kars Güncel-Karslıların halk ebediyatına ve aşıklık sanatına verdiği önem hayatın her alanında göze çarpmakta. Esnaından çiftçisine, gencinden yaşlısına hemen hemen aşıkların değişlerini bilmeyen yok. Hatta bazıları bu değişleri sesli de dillendirerek gönüllerin yasını siliyor. Bunlardan biri de Ersin Saday. Saday, 30 yaşında. Bir beton şirketinde Beton Mikseri şoförü. 11 yıllık sürücü geçmişi bulunan Saday, kullandığı beton mikserinin önüne Karapapak (Terekeme) lehçesinde yazdığı "Men Sana Ne Deyem Ay Ehtibarsız Gözlerime Hasret Gala Gözlerin?!" yazısıyla dikkat çekiyor. Günde ortalama 10-15 kişi kamyonun önünde duarak yazıyla birlikte hatıra fotoğrafları çektiriyor veya selfie çekiliyorlar.

Ersin Saday halinden son derece memnun. Gördüğü ilgiyi birde yanık sesiyle renklendiriyor. Sesiyle de dikkatleri çeken Ersin Saday, kendisini fotoğraf çekmeye gelen gazetecilere de aşıkların değişlerini seslendirdi.

Yazıyı da açıklayan Saday, Kars sevdalısı olduğunu ve aşıklara büyük ilgi duyduğunu söyledi. Aşıkları çok sevdiğini, dinlediğini zaman zaman da söylediğini belirten Saday, "Karslı oluy da aşıklardan bilmiyorsan boşuna Karslıyım demeyeceksin. Eğer buranın çocuğuysan burada yetiştiysen aşıklardan da bilmen lazım." diyor. Kafkas Haber Ajansı/ Bedir Altunok

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.