ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Ağustos 2017 17:48

Kars'ta Anne Kız Bakın Ne İçin Hırsızlık Yaptı

Kars'ta Anne Kız Bakın Ne İçin Hırsızlık Yaptı
Kars'ta bir kurumdan el arabasıyla tahıl çalan iki kadın güvenlik kamerasına yakalandı.
Kars Güncel- Dün gece Halitpaşa Mahallesi İnce Sokak No:35 sayılı yerde meydana gelen işyerinden ve kurumdan hırsızlık olayı ile ilgili olarak polis merkezine ihbarda bulunuldu.

Mili Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Özel Zekiye Hatun Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu müdürü dün (22 Ağustos 2017) saat: 08.00 sıralarında yurda gittiğini, yurt görevlisinin kendisine daha önceden yurttan çeşitli temizlik malzemelerini çalan ismini bilmediği şahısların yine saat: 05.30 sıralarında yurda geldiğini, kapısı olmayan depodan 2 çuval tahıl çaldıklarını söylediklerini belirtti. Çalınan malzemelerin yaklaşık değerinin 75 TL olduğunu yurttan tahıl çalan simaen tanıdığı ancak ismini bilmediği şahıslardan davacı ve şikayetçi olduğunu beyan etti.

Şüpheli C. Ç. avukat nezaretinde alınan ifadesinde; belirttiği adreste eşiyle birlikte ikamet ettiğini, eşiyle birlikte baktığı kazlarının olduğunu, kazlarına yem vermek için evinin yakınında bulunan Özel Zekiye Hatun Ortaöğretim Öğrenci Yurduna tam tarihini hatırlamadığı bir günde gittiğini söyledi. Burada açık bulunan deponun içerisinde tahılların olduğunu gördüğünü, tahılların açıkta bırakıldığını ve yurt görevlilerinin ihtiyacı olmayacağını düşünerek almaya karar verdiğini da ifade eden C. Ç.  21 Ağustos 2017 günü akşam saatlerinde İstanbul'dan kendisini ziyarete gelen kızı A. Ç. A.'a evlerinin yakınında bulunan yurtta arpa olduğunu ve yarın sabah alacağını söylediğini, 22 Ağustos günü de saat 05.30 sıralarında yurda kızıyla birlikte yanlarında el arabasıyla gittiklerini anlattı. Yurdun girişinde ve çevresinde kimse olmadığını,  kızıyla birlikte yurdun giriş kısmına göre sol tarafında kapısı açık olan depoya girerek yerde duran iki çuval arpayı el arabasına yükleyip eve götürdüklerini de aktaran C. Ç. el arabasını kızının götürdüğünü, arpaları bakmış olduğu kazların yemi olmadığı için habersiz aldığını, yurt görevlilerine arpaların parasını ya da iki çuval arpayı alıp kendilerine iade edeceğini beyan etti.

A. Ç. A. İse avukat nezaretinde alınan ifadesinde; yaklaşık 1 hafta önce Kars Merkezde bulunan annesini ziyaret etmek amacıyla Kars iline geldiğini belirtti. 21 Ağustos günü akşam saatlerinde annesinin kendisine evlerinin yakınında bulunan Özel Zekiye Hatun Öğrenci Yurdundan 2 çuval arpa alacağını söylediğini, kendisinin de tamam dediğini ve evlerinin önünde bulunan el arabası ile birlikte yurda gittiklerini anlattı. Yurda gittiklerinde yurdun kapısında ve çevresinde kimse olmadığını, yurdun giriş kısmına göre sol tarafında bulunan ve kapısı olmayan içerisinde çeşitli malzemelerin bulunduğu depo benzeri yere girip yerde bulunan iki çuval arpayı annesiyle birlikte el arabasına yüklediklerini söyledi. El arabasını kendisinin götürdüğünü,  annesinin kendisine arpaları aldığından yurt görevlilerinin haberi olduğunu söylediğini, annesinin arpaları kazlara yedirmek için aldığını söylediğini de ifade eden A. Ç.A. arpaları yurt görevlilerinden habersiz aldıklarından bilgisinin olmadığını, annesinin yurda hırsızlık amacıyla gittiğini düşünmediğini, hakkında yapılan suçlamaları kabul etmediğini beyan etti.

Anne ve kızı emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MURAT GÖNÇ 01 Ocak 1970 02:00

    zamanın halifesi behlül danendeye sordu hırsızlık yapanın cezası ne dir dediki ihtiyacı yokken yapmışsa sağ elin parmaklarını kesmek lazım ihtiyacı varsa halifeye ceza vermek lazım