KARS Haber Girişi : 08 Ağustos 2016 18:12

Kars'ta 'Yurdum Umudum Projesi'

Kars'ta 'Yurdum Umudum Projesi'
Kars Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve sunulan 'Yurdum Umudum Projesi' Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edilmiş olup sözleşmesi imzalandı.
Kars Güncel-Proje TRA2 Bölgesinde Kars ilinde uygulanacaktır. Hibe programı aracılığı ile mesleki eğitim ve kız çocuklarının eğitiminin önemi hakkında Kars ilinde bir kamuoyu oluşturarak kız öğrencilerimizin okula devam oranlarının arttırılması ve mesleki rehberlik alanında kalitenin yükseltilmesi hedeflenmekte.

Bu kapsamda Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı Eğitici Eğitimi ve yaygınlaştırma eğitimleri gerçekleştirilerek rehber öğretmenlerin ve ilimiz idarecilerinin bu konuda bilgi ve deneyimleri artırılacaktır. Bu çalışma ortağımız Kars Rehberlik Araştırma Merkezi ve Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile koordineli çalışılacaktır. Proje içerisinde 320 hane ziyareti gerçekleştirilerek kız çocuklarının okula devamlarının önemi vurgulanacaktır.

Proje kapsamında Cumhuriyet Lisesi vilayetler Birliği Kız Yurdu, Faik Fikriye Torunoğulları Sağlık Meslek Lisesi Kız Yurdu, Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aynur Aytemiz Kız Yurdu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Yurdu, Şehit Albay İbrahim Karaosmanoğlu Yatılı okulu yurdunda çalışmalar düzenlenecektir. Proje kapsamında yapılanlar şu şekilde sıralanabilir;

Yatılı 5 öğrenci pansiyonunun tadilatı gerçekleştirildi. Etüt salonları ve yaşam alanları oluşturuldu. Tefrişatları alındı. Her okula bir adet akıllı tahta, bir masaüstü bilgisayar, 1 adet projeksiyon cihazı, 1 adet yazıcı sağlanarak etüt ortamları düzenlendi. Aynı zamanda okullara 1 oturma grubu, 1 adet halı, perde ve televizyon alınarak yaşam alanları oluşturuldu.

Proje kapsamında 5 bayan öğretmen istihdam edildi. Matematik, Geometri, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Fen Bilgisi alanlarında yatılı yurtlarda etüt saatlerinde derse destek kursları düzenlendi. Bu kapsamda 9.sınıf ve 12.sınıflara yönelik olarak 45 kurs açıldı. 320 öğrenci bu kurslardan faydalandı.

Okullarda aynı zamanda hobi ve temel yeterlilikler üzerine kurslar / etkinlikler düzenlendi. Temel Bilişim Teknolojilerini Kullanma ve Temel İngilizce kursları hafta sonları Halk Eğitim Merkezinde düzenlendi. Okullarda satranç, ebru, diksiyon ve fotoğrafçılık etkinlikleri düzenlenerek öğrencilerin hafta sonu ve akşam saatleri vakitlerini etkin verimli geçirmeleri sağlandı. Bu kurslara oldukça yoğun ilgi gösterildi. Yaklaşık olarak 400 öğrenci bu kurslardan faydalandı.

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı ile ortaklığı ile Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı Eğitmen Eğitimi planlanmış ve 9 eğitmen ile 160 saatlik eğitim programı 16.05.2016 -05.06.2016 tarihleri aralığında belirlenen eğitim programı ile tamamlanmış ve 20 eğitmen bu alanda yetiştirilmiştir. Yaygınlaştırma eğitimleri Eylül ayı içerisinde eğitmenler ile gerçekleştirilecektir. Eğitmen eğitimi Kars İl MEM Hizmet içi Birimi koordineli çalışılmış ve sertifikalar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak yerel hizmet içi olarak açılmış ve öğretmenlerin İLSİS adı verilen sistemine işlenmiştir. Yayınlaştırma eğitimleri ise Eylül ayı içerisinde tamamlanacaktır. Bu çalışmanın sonunda 300 öğretmeninin Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı alanında eğitim alması sağlanmış olacaktır.

Proje son çalışması olan hane ziyaretleri 320 haneye gerçekleştirilerek özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının artması sağlanacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.