YAŞAM Haber Girişi : 20 Haziran 2017 18:48

Kars'ta 30 Kadın Girişimci Belgelerini Aldı

Kars'ta 30 Kadın Girişimci Belgelerini Aldı
Kars Belediye Başkanlığı ve Kars KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından 30 Kadın için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programı verildi. Programının bitimi ile düzenlenen törenle belgeleri verildi.
Kars Güncel-Kars Belediye Başkanlığı Kadın çalışmaları Birimi tarafından  Mayıs 2017 de gerçekleştirilen  KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ne katılım sağlayan kadın girişimci adayların belgeleri Belediye Başkanı Murtaza KARAÇANTA  ve KOSGEB Müdür Vekili Murat KAHRAMAN tarafından verildi.

30 Kadın Vatandaşın katılımı ile tamamlanan eğitimlerden sekizincisi tamamlandı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza KARAÇANTA yaptığı konuşmada, Kadın vatandaşlarımızın ekonomik hayata atılması kendi işyerini kurması girişimci kadın kimliği ile hayata devam etmesi ile birlikte kendi yanında çalıştıracağı kadın vatandaşa istihdam sağlaması sebebi ile bu eğitimler ayrıca önem arz etmektedir dedi 

Kars Belediye Başkanı Murtaza KARAÇANTA  tarafından verilen bilgiye göre şimdiye kadar belge verdiğimiz kadın vatandaşlardan 15 i  işyeri açmıştır. Bu işyerleri arasında kuaför,ev yemekleri,gıda şarküteri ve giyim sektörlerinden işletmeler mevcuttur.

Belediye Başkanı kadın vatandaşlarla yaptığı görüşmede şehirdeki  şikayet ve önerilerini dinledi ilgili Başkan Yardımcılarına iletti.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.